Akaa Futsal kaatoi Mad Maxin ennätysyleisön edessä – Ensi lauantaina pelataan syyskauden todellinen kärkiottelu

Akaan maalivahti Kasper Kangas oli huippuvireessä lauantaina.

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsalin vahva syyskausi sai jatkoa lauantaina kotihallissa Akaa Areenalla. Vastassa ollut paikallisvastustaja, valkeakoskelainen Mad Max, kärsi kauden avaustappionsa, kun Akaa jyräsi selvään 6–0 (4–0) -kotivoittoon.

Akaan kokoonpanossa oli muutamia poissaoloja, mutta laajalla materiaalilla operoiva leijonalauma leijonalauma esiintyi vakuuttavasti. Akaa Futsalin runkosarjan ennätysyleisö 419 katsojaa näki, kuinka joukkue oli niskan päällä läpi pelin.

Akaa Futsalin brasilialaispelaaja Bob on onnistunut maalinteossa kaikissa kolmessa pelaamassaan ottelussa. Kuva: Juuso Koro

Tero Intala ja Bob heti maalinteossa

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun. Pelikellossa ei ollut vielä kolmeakaan minuuttia, kun Tero Intala ja brasilialainen Bob olivat syöttäneet toisensa kertaalleen maalintekoon. Akaa Futsalin äärimmäisen vahva avausjakso tuotti myös kaksi muuta maalia. Ne viimeistelivät Juhana Jyrkiäinen sekä Akaan toinen brasilialainen Pedro.

Avausjaksolla kotijoukkue oli pitänyt vieraat tehokkaasti pois vaarallisilta maalipaikoilta. Toisella jaksolla Mad Max pääsi jo parempiin tilanteisiin, mutta se ei lopulta onnistunut saamaan palloa kertaakaan loistavasti pelanneen maalivahti Kasper Kankaan selän taakse.

Kun Pedro oli ensin iskenyt lukemiksi jo 5–0, tyylitteli Kangas loppulukemiksi 6–0 osuttuaan tyhjään Mad Max -maaliin pelin päätösminuuteilla.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe oli tyytyväinen omiensa ilmeeseen.

– Loistava valmistautuminen peliin, ja mahtava sekä tehokas startti peliin. Tänään löytyi sekä tasapainoa että tiiviyttä kenttäpeliin paremmin kuin aiemmissa peleissä. Tärkeä viikko oli mukava päättää hyviin fiiliksiin.

Akaa Futsalin seuraava ottelu pelataan tulevana lauantaina Akaa Areenalla. Vastaan asettuu silloin liigan toinen tappioton joukkue Vieska Futsal. Molemmilla saldona on viidestä pelistä viisi voittoa, joten kyseessä on todellinen Futsal-Liigan syyskauden kärkiottelu.

Jovan Stankovic pelaa tehokasta syyskautta – lauantain saldona kolme syöttöpistettä. Kuva: Juuso Koro
Jere Intala on ollut Akaan alkukauden tehokkain pelaaja, vaikkei tässä ottelussa maalia tehnytkään. Kuva: Juuso Koro