Anttijussi Vikman on tuttu näky Areenalla – ”Täällä näkee tuttuja ja pääsee elämään aidosti hetkessä”

Anttijussi Vikman kävi harjoituksissa katsomassa, kun Akaa Futsal valmistautuu paikallisotteluun. Kuva Juha Vedenpää.

Akaa Areenalle odotetaan tulevana lauantaina reilusti yleisöä seuraamaan, kun tuomari viheltää Futsal-Liigan paikallisottelun Akaa Futsalin ja valkeakoskelaisen Mad Maxin välillä alkaneeksi. Molemmat Etelä-Pirkanmaan seurat ovat aloittaneet liigan väkevästi, joten voidaan puhua koko liigan kärkiottelusta.

Yksi kotijoukkueen vankkumattomista kannattajista on urheilun suurkuluttaja, akaalainen Anttijussi Vikman, joka nauttii futsalin ja lentopallon pääsarjaotteluista kotikaupungissaan paikan päällä aina kun se vain on mahdollista.

– Seuraan urheilua paljon myös television maksukanavien kautta, mutta kyllä paikan päällä on aina se oma tunnelmansa. Siellä tapaa kavereita ja muita samanhenkisiä ihmisiä, ja pääsee elämään aidosti hetkessä sekä kokemaan voitot ja tappiot ihan eri tavalla kuin kotisohvalta, Vikman kertoo.

Järjestelmäasiantuntijana pankkimaailmassa toimiva Vikman tekee paljon töitä etänä kotoa käsin. Areenalle lähteminen on sopivaa vastapainoa yksinäiselle etätyölle. Siellä kokee kannustavaa yhteisöllisyyttä ja tunteita.

– Kun ei ole jokapäiväistä työyhteisöä ympärillä, niin peleissä saa aina sopivan sosiaalisuusannoksen ja pääsee kokemaan kannustavaa yhteisöllisyyttä ja tunteita. Uudelle Akaa Areenalle on helppo kulkea, ja sekä Akaa Futsal että Akaa-Volley ovat rakentaneet sinne hienot tapahtumat, Vikman kehuu.

Futsalin nopeus viehättää

Anttijussi Vikmanin rakkaus urheiluun tulee jo kaukaa lapsuudesta.

– Itse en ollut nuorena kuitenkaan riittävän lahjakas päästäkseni edustusjoukkueisiin. Olen sitten seurannut urheilua aktiivisesti ja toiminut myös seuratyössä. Urheilussa suoritteiden mittaaminen kiehtoo. Omaa sydäntä lähellä ovat enemmän nimenomaan joukkuelajit.

Juuri futsaliin kiinnostus on herännyt jalkapallon kautta. Vikman näkee, että lajin nopeus koukuttaa.

– Tietysti maalejakin tulee enemmän kuin jalkapallossa, mutta kokonaisuudessaan pelissä tapahtuu niin paljon ja muutaman maalin tappioasemakaan ei tarkoita välttämättä vielä mitään. Futsal tarjoaa myös katsojille jalkapalloa paremmat olosuhteet, kun sadekaan ei haittaa. Tietysti Akaa Futsalin menestyminen on myös nostanut kiinnostusta, Vikman luettelee.

Vahva usko Akaa Futsalin menestykseen

Tulevana lauantaina myös Anttijussi Vikman suunnistaa jälleen Akaa Areenalle. Pelipäivän rutiineihin kuuluu tulevan ottelun ennakkotietojen ja kokoonpanojen tarkkailu.

– Itselleni henkilökohtaisesti Akaan ja Valkeakosken paikallistaisto ei tuo sinällään ekstraa, mutta kyllähän paikallispeli on aina erityinen tapahtuma. Joukkueiden välillä on ollut viime vuosina pelaajasiirtoja, mikä tuo oman mausteensa peliin. Varmasti tunteikas ja vauhdikas ottelu tulossa, Vikman odottaa.

Vikman on löytänyt useita suosikkipelaajia Akaa Futsalista. Vain yhden nimeäminen on mahdoton tehtävä.

– Kyllä siihen koko joukkueen voisi luetella. Maalivahti Kasper Kangas antaa omalla peliolemuksella aina mahdollisuuden voittoon. Markus Rautiainen teki heti vaikutuksen, kun tuli joukkueeseen. Aleksi Pirttijoen huippuonnistumista odotan. Tuomas Pulkkisen asenteesta voisi moni ottaa mallia. Lopettaneista pelaajista Jussi Nyström ja Petri Grönholm olivat tyylikkäitä ja tehokkaita, Vikman listaa.

Ensimmäistä Suomen mestaruuttaan jahtaava Akaa Futsal on saanut jalkeille tällekin kaudelle joukkueen, jolla on onnistuessaan täydet mitalimahdollisuudet. Joukkue on aloittanut kauden vahvasti.

– Uskon vahvasti Akaa Futsalin menestymiseen. Nyt ja myös tulevina vuosina. Taustat ja olosuhteet ovat kunnossa ja seuraan on imua. Voisi jo melkein toria varailla. Sellainen on tuntuma, Anttijussi Vikman uskoo.