Akaa-Volleylle täysi pistepotti myös viikon toisesta pelistä

Akaa-Volley juhli sunnuntai-iltana 3–1-voittoa Karelian Hurmoksesta. Kuva: Markku Ruonala

Sunnuntai-iltana Akaa-Volleyn vieraaksi Akaa Areenalle saapui Karelian Hurmos Joensuusta. Hurmos oli ”ysitien kierroksellaan” edellisenä päivänä hävinnyt Hurrikaani Loimaalle puhtaasti 3­–0. Juurikaan enempää ei ollut Akaassakaan Karjalan pojille tarjolla, vaan täydet kolme sarjapistettä jäivät toisen erän kauneusvirheestä huolimatta Pirkanmaalle lukemin 3–1 (25–15, 24–26, 25–17, 25–10).

Ottelun ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen hienoisella hallinnalla. Akaan aloituskuusikossa aloittivat edellisessä pelissä vaihdossa olleet yleispelaaja Mikko Räsänen, hakkuri Tino Vuori ja passari Lasse Jäntti. Vähäisestä ottelutuntumasta huolimatta Jäntin passitemmot löytyi hienosti hyökkääjien kanssa, ja hyökkääjät päättivät palloja rauhallisesti mutta tehokkaasti. Tasaisen varmasti Akaa-Volley kasvatti johtoansa, ja 12–19-tilanteessa pidetty Hurmoksen toinen aikalisäkään ei kääntänyt erän kulkua, vaan Akaan miehistö marssi selvään 25–15-erävoittoon.

Toisen erän alussa 2–2-tilanteessa alkoi Tino Vuoren syöttöshow: 5 painavaa hypäriä ja joukossa 2 ässää, joiden siivittämänä kotijoukkue meni jo 7–2-johtoon. Tästä helposta alusta johtuen kotijoukkueen selät suoristuivat käytännössä täysin. Hurmos huomasi tilaisuutensa tulleen ja kampesi tasoihin tilanteeseen 13–13.

Erän loppumetreillä Akaa johti vielä 21–19, mutta kotiyleisön harmiksi Hurmos pystyi loppukirillään kääntämään pelin tasoihin ja sai lopulta toisesta eräpallosta katkaistua erän itselleen. Pitkälle erätauolle mentiin siten 1–1-lukemissa.

Räsäseltä kymmenen syötön putki

Pitkän erätauon jälkeen Akaan ykköshakkuri Matěj Šmídl otettiin kentälle, ja kolmannen erän aikana kotijoukkue sai rivinsä takaisin ryhtiin ja otti selvän erävoiton.

Neljännen erän hahmo oli pelin edetessä hyvään vauhtiin päässyt Mikko Räsänen. Erän alun tilanteesta 3–2 Mikko asteli syöttöruutuun ja viihtyi siellä kymmenen syötön ajan syöttäen vuorollaan neljä ässää. Tuosta pommituksesta Hurmos ei enää toipunut, ja loppuerä oli lähinnä kosmetiikkaa.

Ottelun jälkeen Akaan parhaana pelaajana palkittu Räsänen oli tyytyväinen omaan ja joukkueen tekemiseen.

– Toisen erän uinahtamista lukuun ottamatta peli kulki, ja oma syöttöpelikin lähti rullaamaan.

Samoilla linjoilla Räsäsen kanssa oli myös sunnuntaina päävalmentajan vastuun kantanut Ossi Heino.

– Toisen erän kaltaista uinahdusta ei saisi päästä tapahtumaan, ja täytyy miettiä, miksi niin pääsi käymään. Toisaalta hyvä, että löydettiin tuosta nukahduksesta huolimatta lisävaihde, millä ottelu saatiin takaisin omaan hallintaan.

Hurmoksen parhaana pelaajana palkittu Ville Järnvall ei kahta ”ysitien tappiota” liikoja harmitellut.

– Joukkueessa tapahtuneita muutoksia, loukkaantumisia ja rajoituksia on tässä ollut ihan riittävästi. Takaiskuista huolimatta meillä on kuitenkin oma suuntamme, ja sitä kohti ollaan tässä menossa.

Myös Hurmoksen valmentaja Daryl Tay totesi joukkueen tylyn terveystilanteen.

– Meillä on nyt enemmän pelaajia telakalla kuin terveenä, joten tilanne on melko hankala. Onneksi ensi viikonloppu on vapaa, joten ehdimme tässä pari viikkoa harjoitella ja saada pelaajia pelikuntoon.

Akaa-Volleyn osalta pelit jatkuvat kahdella CEV Challenge Cupin ottelulla. Keskiviikkona 25.10. Akaa-Volley kohtaa Slovenian maaperällä OK Merkur Mariborin. Keskiviikkona 1.11. Slovenian joukkue saapuu Akaa Areenalle. Akaassa peli alkaa kello 18.30.

Lasse Jäntti (vas.) ja Tino Vuori (takana) seurasivat, kun Antti Taponen ja Mikko Räsänen hyppäsivät torjumaan Janne Marttilan hyökkäystä. Kuva: Markku Ruonala