Akaa Futsal juhli myös Espoossa – Kotijoukkue pysyi pelissä mukana vain muutaman minuutin

Akaa Futsalin brasilialaiset Pedro (vas.) ja Bob olivat pelipäällä Espoossa. Kuva Kirsi Nummela.

Miesten Futsal-Liiga jatkui Akaa Futsalin osalta torstai-iltana Espoossa. Kotijoukkue GFT Espoo taipui lopulta selvin lukemin, kun sarjapisteet matkasivat Pirkanmaalle maalein 2–8 (1–5).

Akaa lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, ja se kestikin paineet jälleen hienosti. GFT pysyi pelissä mukana vain muutaman minuutin pelin alusta. Espoolaiset iskivät kuitenkin ottelun avausmaalin jo toisella minuutilla, mikä aiheutti leijonapaidoille kauden ensimmäisen tappioaseman.

Kasper Kangas esiintyi jälleen vahvasti maalinsuulla. Kuva Kirsi Nummela.

Tappioasema ei kuitenkaan kauan kestänyt. Akaa rakensi hyvällä tahdilla maalipaikkoja alusta asti, ja myös viimeisteli tehokkaasti. Huippuvireessä oleva Jere Intala tasoitti pelin nopeasti hienon syöttökuvion päätteeksi, ja Aleksi Pirttijoki vei nopeaan tahtiin vieraat jo 1–2-johtoasemaan. Tästä johtoasemasta Akaa ei sitten enää luopunutkaan. Se takoi tasaiseen tahtiin maaleja ja meni tauolle jo 1–5-johdossa, kun ennen taukovihellystä osuivat vielä Pedro kahdesti sekä Juhana Jyrkiäinen kertaalleen.

Voimasuhteet eivät muuttuneet toisellakaan jaksolla. GFT otti käyttöön lentävän maalivahdin, jonka avulla se sai pallonhallintaa väliaikaisesti itselleen, ja ennen kaikkea tapettua pelistä vauhtia. Toinen jakso olikin lopulta aika sekavaa pelailua, jossa toki muutama maalikin vielä nähtiin. Aleksi Pirttijoki osui tyhjään GFT-maaliin, ja kotijoukkueen kavennettua kertaalleen, iski Jyrkiäinen vielä illan toisensa sekä Bob ensimmäisensä ja näin loppulukemat kirjattiin maalein 2–8 (1–5). Näin Akaa jatkaa sarjan kärkitaistossa puhtaalla pelillä neljän pelatun ottelun jälkeen.

Juhana Jyrkiäinen osui kahdesti torstaina. Kuva Kirsi Nummela.

Seuraavaksi paikallisottelu

Päävalmentaja Alejandro De San Bernaben tunnelmat pelin jälkeen olivat jälleen kaksijakoiset.

– Tulos oli jälleen loistava, ja meillä oli muutamia hyviä jaksoja pelissä. Mutta jäihän siihen taas paljon parannettavaakin. Kai se kertoo joukkueen potentiaalista hyvää, että hiukan kehnommallakin esityksellä voittoja tulee. Mutta tulevissa peleissä tämä ei enää takuulla riitä, joten nyt täytyy löytyä se seuraava vaihde, valmentaja vaati.

Akaa Futsalin seuraava ottelu pelataan kotihallissa Akaa Areenalla lauantaina 28. lokakuuta. Silloin Futsal-Liigan kärkikahinoihin vahvaa nousua tekevä, myös pelkkiä voittoja tähän asti napsinut Mad Max vierailee naapurikaupungissa kauden ensimmäisessä Etelä-Pirkanmaan paikallispelissä.