Akaa-Volleyn rutiinisuoritus riitti 3–0-voittoon Raision Loimusta

Akaa-Volleyn Jere Heiskanen ohittaa kolmen metrin hyökkäyksellä Loimun torjunnan. Kuva: Markku Ruonala

Syyslomaviikon keskiviikkoiltana pelattiin Lentopallon mestaruusliigaa Akaa Areenalla. Akaa-Volleyn vastustajaksi saapui viime kevään välierävastustaja Raision Loimu. Akaan rutiinisuoritus riitti selvään 3–0 (25–19, 25–21, 25–14) -voittoon.

Viime kaudella Akaassa palloja tappanut huippuhakkuri Ali Fazli on täksi kaudeksi palannut Loimun paitaan, ja tästä illasta odotettiinkin todellista hakkureiden taistelua Fazlin ja Akaan Matěj Šmídlin välillä. Katsojien harmiksi taistelu jäi näkemättä. Šmídl vastasi huutoon kirjauttamalla päivän kovimmat tehot 16/+9. Fazli puolestaan oli kuin varjo edelliskaudesta ja hyytyi kahden erän jälkeen vaihtopenkille.

Kaksi ensimmäistä erää pelattiin Akaan puolella lähinnä ”virkamieslentopalloa” eli tehtiin se, mitä erävoittoihin tarvittiin, mutta ei varsinaisiin loistosuorituksiin ylletty. Vastustaja hermoili vähän joka osa-alueella, ja erityisesti syöttöruudussa Loimun pelaaja toisensa jälkeen tuntui olevan isoissa ongelmissa.

Ensimmäisistä eristä mainittavaksi jäi erien päätöspallot. Hyvässä nosteessa oleva Akaan keskitorjuja Antti Taponen päätti ensimmäisen erän ässäsyöttöön ja toisen erän Taponen hyökkäsi kenttään. Taposelle avauskuusikon paikka aukesi kuin varkain koko alkukaudeksi Petteri Tyynismaan loukkaannuttua. Jo tässä vaiheessa alkukautta voidaan todeta 205-senttisen Taposen olevan täysin liigakentällä paikkansa täyttävä keskitorni.

Pitkäkään erätauko ei kääntänyt ottelun kulkua. Erän alkuun Akaa näytti menevän jo menojaan johtaen 7-3. Loimu tasoitti vielä tilanteeksi 7-7, mutta sen jälkeen Akaa marssi Šmídlin ja Sebastian Pozo Hernandezin painavien aloitussyöttöjen saattelemana voittoon.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Loimulta passari Tomi Saarinen ja Akaalta yleispelaaja Jere Heiskanen. Heiskanen kirjautti teholukemat 14/+7.

Ottelun jälkeen Loimun Saarinen kertoi, että pelin ulkopuoliset asiat taisivat vaikuttaa tekemiseen ja peli ratkesi korvien välissä.

– Ei pystytty tänään löytämään omaa peliämme missään vaiheessa.

Loimun valmentaja Kari Raatikainen oli vähintään yhtä tuskainen ottelun jälkeen.

– Toki vastustajallakin on ansionsa tuloksessa, mutta tänään ei vaan oma tekeminen jostain syystä lähtenyt. Toki esimerkiksi vastustajan seitsemän ässäsyöttöä meidän yhtä vastaan kääntää pelin luonnetta melkoisesti.

Heiskanen oli luonnollisesti tyytyväisempi tulokseen ja omaankin tekemiseensä. Kolme sarjapistettä, omat hyökkäystehot 73 prosenttia ja vastaanotto 67 prosentin tarkkuudella saivat miehen syystäkin hymyilemään.

Akaan päävalmentajavastuun kantanut Ossi Heino sai varsin levollisesti seurailla koko pelin ajan oman joukkueen tekemistä. Akaa-Volley ei käyttänyt ottelussa ainoatakaan aikalisää.

+/- tilastoissa Akaan joukkue päätyi yhteislukemaan +22 Loimun jäädessä -9:ään. Vastaanotto kotijoukkueella toimi 62 prosentin varmuudella Loimun jäädessä 53 prosenttiin.

Sunnuntaina 22.10. Akaa-Volleyn kotiottelut jatkuvat Akaa Areenalla kello 17 alkaen. Silloin Akaaseen saapuu Karelian Hurmos, jonka Akaa voitti viime viikolla Joensuussa 3–1.