Toijalan Pallo-49 käynnisti kautensa Futsal-Ykkösessä – Pirkkalan Jalkapalloklubi vei selvän voiton

PJK-pelin palkitut. Kuvassa vasemmalta Joonas Pietikäinen, Juho Pirttijoki, Pasi Rantanen, Aatu Nieminen. Kuva Juha Pietikäinen.

Suomen Palloliiton miesten futsalin toiseksi korkein sarjataso Futsal-Ykkönen käynnistyi viiden pelin kierroksella lauantaina 14. lokakuuta. Tämä tarkoitti myös akaalaisjoukkue Toijalan Pallo-49:n sarjakauden avaamista. TP-49 kohtasi Toijalan Monitoimihallilla Pirkkalan Jalkapalloklubin, jolle joukkue hävisi viime kaudella kahdesti. Kotijoukkue oli nytkin altavastaajana, kokien selvän 2–8 (2–5) tappion.

Lauantain ottelun alku oli vierailta räväkkä, kun reilussa minuutissa PJK oli maalannut kahdesti. Pelikellon näyttäessä aikaa 04.26, osui maaliin myös kotijoukkue. Kim Lingmanin passista Janne Hevonoja kavensi 1-2:een. Vieraiden vastaus tuli kuitenkin jo 34 sekunnissa, ja kahtena maalina. Eli viisi minuuttia pelattuna ja 1–4 Monarin tulostaululla. Topan etsikkoaika oli kuitenkin lähestymässä, ja kavennusmaalikin saatiin aikaiseksi. Siitä vastasivat ajassa 07.20 Teppo Tenkanen maalintekijänä kapteeni Ere Salmen syötöstä.

PJK sai edelleen tilaisuuksia lisämaaleihin, mutta puolenkymmentä hyvää paikkaa tuhraantui joko omien epäonnistumisten tai Topa-vahti Elias Tauran torjuntojen vuoksi. Tähän saumaan Topa ei kuitenkaan onnistunut iskemään. Kaksi kotimaalia, niin peliin olisi hyvinkin tullut uutta säpinää.

Kotijoukkueen riketilin tultua täyteen kuudennesta rikkeestä saivat vieraat vapaapotkun kymmenestä metristä. Sen niittasi sisään Antti Ala-Myllymäki. Avausjakso vieraille siis 2–5. Toinen jakso ehti edetä vain 17 sekuntia, kun joukkueensa kapteeni Miikka Mörö muutti vierasjohdon 2–6:een. Jaksolla Topa käytti pitkät tovit lentävää maalivahtia. Painetta saatiin, mutta ei maaleja.

Loppunumerot tulivat jo ajassa 26.30, loput reilu kolmetoista minuuttia oli pelailua. Näillä samoilla tappionumeroilla Topa ykkösen kautensa aloitti viime syksynäkin. Kovalla työnteolla sarjapaikka kuitenkin säilyi, ja sama lääke auttanee tälläkin kaudella.

Näin alkukaudesta ei sarjan voimasuhteista voi vielä paljoa sanoa. Lienee kuitenkin selvää, että kovin monessa pelissä eivät akaalaiset ole ennakkosuosikkeja. Yksi mielenkiintoinen nimi Topan joukkueessa lauantaina oli. Huoltotiimissä oli mukana Juho Pirttijoki. Mies ei jalkapallokauden ollessa vielä kesken lupaillut ainakaan pelaavaan kokoonpanoon tulla.

Topalla on edessä kolmen vieraspelin putki. 21. lokakuuta KF Kosova Turussa, 4. marraskuuta Tervarit Oulussa ja 5. marraskuuta AS Moon Raahessa. Sunnuntaina 12. marraskuuta tulee Monarille Jämsänkosken Ilves.

Ottelun TP-49–PJK palkitut pelaajat olivat Topan Joonas Pietikäinen ja PJK:n Aatu Nieminen.