Akaa Futsal voittoisa Turussa – Valmentaja ei ollut tyytyväinen joukkueeseen selvästä voitosta huolimatta

Akaa Futsalilla riitti lauantaina jälleen juhlittavaa. TPK:n ukrainalaismaalivahti Rustam Rakhmetov (oik.) joutui pettymään. Kuva Juha Vedenpää.

Akaa Futsalin kausi Miesten Futsal-Liigassa jatkui lauantaina myötätuulessa. Joukkue nappasi kolmannen voittonsa kolmessa ottelussa, kun se kaatoi Turun Pallokerhon vieraskentällä vakuuttavasti lukemin 1–6 (1–4).

Avausjakson alkupuoli oli jännittävää ja tasaista vääntöä. TPK oli puolustuskannalla, mutta sen energia riitti tylsyttämään parhaan terän Akaan pelinrakentelusta. Viidentoista peliminuutin kohdalla peli oli vielä tasan 1–1 Justus Kunnaksen vastattua ottelun avausosumasta. Jakson viimeiset viisi minuuttia olivat kuitenkin armottomat kotijoukkueelle. Vieraiden uusi brasilialaisvahvistus Bob iski heti ensimmäisessä ottelussaan avausmaalinsa Akaan paidassa, kun hän pääsi iskemään 1–2-johtomaalin kymmenen metrin vapaapotkusta. Kun myös Jere Intala onnistui nopeaan tahtiin kahdesti, mentiin tauolle lukemissa 1–4.

Viimeistään toisen jakson alussa Akaa ratkaisi pelin lopullisesti. Jere Intala iski ensin päivän kolmannen maalinsa, ja Justus Kunnas pommitti pelin päätöslukemiksi 1–6 jo toisen jakson kolmannella peliminuutilla. Maalit veivät pelistä lopunkin jännityksen, ja toinen jakso meni tasaiseksi pelailuksi. Lopulta enempää maaleja ei enää nähty hyvistä paikoista huolimatta, ja sarjapisteet matkasivat Pirkanmaalle.

Akaa Futsalin päävalmentaja Alejandro De San Bernabe ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen selvästä voitosta huolimatta.

– Tulos oli tietysti hyvä. Olimme riittävän hyviä pelin ratkaisuhetkillä, mutta muuten esitykseen jäi parantamisen varaa. Jostain syystä meillä oli tänään kova kiire kentällä, emmekä malttaneet pelata sitä kuuluisaa omaa peliämme kovinkaan hyvin. Se johti useisiin rikkeisiin ja vastahyökkäyksiin. Ajoitusta ja pelinopeutta täytyy pystyä parantamaan ensi viikolla, päävalmentaja ruoski omiaan.

Seuraava ottelu tulee nopeasti. Jo tulevana torstaina edessä on matka Espooseen, jossa aina nälkäinen GFT himoitsee revanssia viime kevään pronssiottelusta.