Topa kymmenenneksi kolmosessa – Tampereen Kisatoverien 3–0-voitto oli oikeutettu

Melkein maalin ToPalle tehnyt Jukka-Pekka Jyrämö on punapaitaisista vasemmalla. Kuvassa keskellä on Jesse Järvi, joka ei sairasloman vuoksi nyt pelannut. Arkistokuva Esa Norvia.

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkue päätti jalkapallon kolmosen sarjakautensa lauantaina 7. lokakuuta Tampereen Kaupissa. Kotijoukkue Tampereen Kisatoverit oli sen verran terävämpänä pelissä, että heidän 3–0 (0–0) voittoaan voidaan pitää oikeutettuna. Isompaa merkitystä pelillä ei ollut, koska sarjapaikka molemmille oli varmistunut jo aiemmin. Vuonna 2010 edellisen kerran tällä tasolla pelannut TP-49 saavutti siten minimitavoitteensa sarjassa.

Peli-ilma Kaupissa oli aika raastava. Tuuli oli lähes myrskylukemissa, vettä vihmoi ja lämpötila oli noin kolme astetta plussan puolella. Samaan aikaan kahdella viereisellä kentällä välejään selvittivät kolmosen joukkueet TPV ja Loiske sekä PP-70 ja NoPS.

TKT:n ja Topan pelissä avausjakso oli suhteellisen tasainen. Kotijoukkue pääsi muutaman kerran testaamaan Mikko Ananinin virettä, joka oli ihan riittävällä tasolla. Topan johto-osumaa jo melkein tuuleteltiin, kun Jukka-Pekka Jyrämö latasi aivan alanurkkaan. Maalivahti Tarmo Rajakangas sai kuitenkin torjuttua vedon kulmaksi. Jakson loppua kohden akaalaiset olivat hyvinkin pelin päällä.

Tasalukemissa oltiin toisella jaksolla kuusi minuuttia. Topan alakerran pienen herpaantumisen käytti hyväkseen Musa Trawally.  Ananin ei varmaan täysin nähnyt pelaajaryhmän takaa tullutta vetoa. 51. minuutilla tilanteeksi tuli 1–0. Pelin 67. minuutilla Topa suoritti kaksi vaihtoa. Mikko Ananinin korvasi Hugo Toivonen. Aleksi Lapinleimun tilalle tuli Juuso Mäkelä. Topa ei laatupaikoille päässyt, vaikka hyökkäyksiä kehittelemään pystyikin. Pelin lopulliset ratkaisut tulivat viimeisen kympin aikana. 81. minuutilla Hugo Toivosen syöttöyritys menikin suoraan vastustajan jalkaan. Niko Hätönen nosti pallon Hugon yli tyhjään maaliin, 2–0. Viisi minuuttia myöhemmin maalintekopaikka pedattiin Merico Käsparille. Tämä ampui pallon takanurkkaan.

Topan esitys ei ollut huono, vaikka kaksi maaleista tulikin omista virheistä. Päätöspeli oli hyvää yritystä. Tällä 3–0 voitolla TKT nousi punamustien ohi yhdeksänneksi.

Akaan Seudun avustaja Jukka Koskinen jakoi Topa-tähdet. Kolme tähteä sai Kim Lingman, kaksi Jukka-Pekka Jyrämö ja yhden tähden Tuomas Kallioinen.

Juttua muokattu 10.10.: Korjattu kuvatekstiä.