Akaa Futsal hurjasteli kotivoittoon – Neljä pelaajaa lähtee maajoukkueen mukaan

Akaa Futsalilla riitti juhlittavaa keskiviikkona. Aleksi Pirttijoki (vas), Jere Intala ja Justus Kunnas tuulettamassa maalia. Kuva: Juuso Koro

Miesten Futsal-Liigan toinen ottelukierros pelattiin Akaa Futsalin osalta keskiviikkona, kun se sai Akaa Areenalle kauden ensimmäiseen kotiotteluunsa vastaan sarjanousijan Vehmaisten Urheilijat. Kotijoukkue ei antanut tamperelaisille armopaloja. Tylyt loppulukemat 11–1 (6–1) kuvaavat hyvin pelin kulkua, ja näin Akaa jatkaa kahden kierroksen jälkeen voittojen tiellä.

Tamperelaisvieraiden keskiviikkoilta Akaassa synkkeni heti ottelun toisella peliminuutilla, kun vielä harjoituspeleissä maalinteon kanssa tuskaillut Jere Intala iski ensimmäisen liigamaalinsa Akaa Futsalin paidassa. Vaikka VehU pääsi vastahyökkäyksestä tasoittamaan pelin kertaalleen, oli kotijoukkueen vyörytys hurjaa. Maalipaikkoja syntyi tehtaan takuulla ja tauolle päästiin selvässä 6–1-johtoasemassa.

Toinen jakso ei muuttanut voimasuhteita, vaikka se pysyikin pitkään tehottomana kotijoukkueen osalta. Lopulta Akaa takoi päätösminuuteilla vielä viisi maalia, ja näin loppulukemat kirjattiin maalein 11–1. Kotijoukkue pääsi jälleen jakamaan kuormitusta tasaisesti, kun kaikki 12 kenttäpelaaja sekä kaksi maalivahtia keräsivät peliminuutteja – maalinsuulla Kasper Kangas ja Juho Laine pelasivat pelin puoliksi.

Akaa Futsalin tehokkain oli keskiviikkona Markus Rautiainen, joka iski pallon tolppien väliin kolmesti vahvojen haastojensa jälkeen. Jere Intala, Justus Kunnas ja Jovan Stankovic saalistivat kaikki kaksi maalia ja syöttöpisteen. Myös Dusan Milojevic ja Aleksi Pirttijoki osuivat tolppien väliin.

Markus Rautiainen iski ottelussa hattutempun eli kolme maalia. Kuva: Juuso Koro

Pelaajia maajoukkueen mukaan

Leijonapaitojen parhaaksi ottelussa valittiin Jere Intala, joka on aloittanut kauden uudessa seurassa tehokkaasti. Kasassa on jo tehopisteet 2+3, kun vasta kaksi ottelua on pelattu.

– Pelasimme tänään aika hyvin heti alusta lähtien. Ensimmäiseksi kotiotteluksi peli sujui muutenkin ihan hyvin, vaikka tietysti tässä on vielä parantamisen varaa paljon monella osa-alueella. Vähitellen kuviot alkavat löytymään, Intala jutusteli ottelun jälkeen.

Akaa Futsalin seuraava ottelu pelataan vasta lauantaina 14.10., jolloin joukkue matkustaa Turkuun TPK:n vieraaksi. Tuohon otteluun kokoonpanoon odotetaan myös brasilialaista Bobia, joka on pian saapumassa Suomeen ja Akaaseen.

Ennen Turun-ottelua Suomen futsalmaajoukkue pelaa kahdesti Georgiaa vastaan MM-karsinnoissa. Akaa Futsalista joukkueen mukaan ovat lähdössä Kasper Kangas, Justus Kunnas, Jere Intala sekä Tero Intala.

Akaa Areenalla nähtiin mukavasti reilut 200 henkeä futsalkauden liiga-avauksessa. Kuva: Juuso Koro
Markus Rautiainen juhlimassa maalia joukkuekavereiden kanssa. Kuva: Juuso Koro