Akaalaisveljekset saivat perä perää suoran punaisen ja keltaisen – Nokian Palloseura pöllyytti ToPaa kunnolla

Jalkapallon miesten kolmosessa Toijalan Pallo -49:n vierailu sarjakakkosen Nokian Palloseuran vieraana päättyi kotijoukkueen suurinumeroiseen 8–1 (3–1) voittoon. Lauantaina 23.9. hyväkuntoisella Nokian keskuskentän luonnonnurmella NoPS vei peliä suurimman osan aikaa.

NoPS käytti alkuminuuttien paikkansa tehokkaasti hyväkseen. Jo viidennellä minuutilla Niilo Jalkanen ampui takanurkkaan 1–0. Kun 12 minuuttia oli pelattu, Pekka Äijälä sijoitti Hugo Toivosen torjuman pallon maaliin.

Kotijoukkueen kahden maalin johto kesti 35. minuutille. ToPan vastahyökkäyksestä Vihtori Sormunen petasi paikan Heikki Kinnarille, ja tämä pommitti pallon verkkoon.

Kolme minuuttia myöhemmin tuli pelin taukonumerot, kun Niilo Jalkanen sijoitti takatolpalta 3–1:een.

Toisella jaksolla kylmä suihku tuli vieraille jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Pallontavoittelutilanteessa Vihtori Sormunen osui vastustajaa jalkaan. Tuomari Ville Kokkisen kortin väri Vikille oli punainen.

Kovavireinen NoPS pääsi siis mellastamaan yhden pelaajan ylivoimalla nelisenkymmentä minuuttia. Parisen minuuttia myöhemmin varoituksen sai Akseli Sormunen.

Loppuminuuttien hahmona nokialaisilla oli kolme maalia tehtaillut Jonne Rosenberg.

Nokialaisten vahvasta vireestä kertoo kolmentoista ottelun voittoputki. Siinä on kaatunut myös kärkijoukkue Tampereen Pallo Veikot. Viimeisimmän tappion NoPSille on aiheuttanut, yllätys yllätys, TP-49, kun akaalaiset voittivat  17.6. Viialan urheilukentällä 3–1.

Tuomarilta puuttui tietty jämäkkyys

Tämä Nokian ottelu oli kohtuullisen kuumaverinen, jonka läpiviemisessä suuria vaikeuksia oli tuomari Kokkisella. Pelin johtamisesta puuttui tietty jämäkkyys, ja useat torikokoukset seurasivat toisiaan. Pahemmilta vammoilta kuitenkin säästyttiin.

Akaalaiset eivät pääse vielä huokailemaan helpotuksesta, sillä syyskierros on tuonut peleistä vain seitsemän pistettä. Ykköstykki Vihtori Sormunen on pois päätöspeleistä saatuaan suoran punaisen.

ToPalla on jäljellä kaksi peliä. Lauantaina 30. syyskuuta kohdataan TP-49 Areenalla PP-70 kello 15. Voitto tästä pelistä varmistaisi kotijoukkueelle sarjapaikan.

Päätöskierroksella ToPa kohtaa lauantaina 7. lokakuuta TKT:n vieraissa.

Pelikiellossa ollut Jesse Järvi jakoi NoPS-pelin tähdet topalaisille: 3 Eero Laakso, 2 Heikki Kinnari, 1 Kim Lingman.