Hillbilly Hildan ainokaiselle starttilupa

Kylmäkoskelainen Timo Leivo on saamassa jatkoa viime vuosikymmenen menestystammoilleen. Hillbilly Hildan tytär Olga Du Rive juoksi hyväksytyn koelähdön. Kuva Rauli Ala-Karvia.

Akaalaisen Timo Leivon Riverside Farmin nimissä omistama tamma Hillbilly Hilda oli ravurina viime vuosikymmenen puolivälissä lahjakkuus, joka 38 kisastaan voitti 12 ja keräsi palkintoina vajaat 60 000 euroa.

Siitoksessa ura ei ole ollut samanlainen. Joko tamma ei ole tiinehtinyt tai se on luonut, tai varsa on syntynyt kuolleena. Hildan toistaiseksi ainoa jälkeläinen, jo viisivuotias tamma Olga Du Rive ravasi Forssan koelähdössä hyväksytyn tuloksen ajalla 19,5. Ohjaksissa oli Leivo itse.

Timo Leivon toisella menestystammalla, 24 kertaa voittaneella ja lähes 85 000 euroa ansainneella Jaqueline Mon Amilla on kolme tammavarsaa, joista vanhin on nelivuotias Ida Du Rive. Kukaan triosta ei ole vielä kilpaillut.

Akaalaisen Vilppu Laaksosen firmalla HHKAV:llä oli neljä yksivuotiasta varsaa myynnissä Ypäjän huutokaupassa. Niistä kahdesta syntyi kauppa. Ruuna Yournotthere siirtyi Pauli Punkarille 7450 euron vasarahinnalla, tamma Dagmar Poken osti Hannele Purontakanen Hevosmiesliigalle 3000 eurolla. Hintoihin lisätään arvonlisävero.

Laaksosen kasvattama ja HHKAV:n kautta omistava Idontknow kilpaili ensimmäisen kerran Lahden Junnustartissa. Marjo Lindsrömin valmentama kaksivuotias sijoittui kolmanneksi ajalla 19,7.