Toijalan Pallon vahva peli kaatoi Sääksjärven Loiskeen – Vihtori Sormunen teki hattutempun

Toijalan Pallon Vihtori Sormunen (kuvassa) teki Loiskeen verkkoon kolme maalia ja velipoika Akseli Sormunen yhden maalin kuten myös Arul Yogaswaran, kun Toijalan Pallo otti syyskierroksen avausvoittonsa Viialan urheilukentällä pelatussa ottelussa. Arkistokuva: Oona Eskeli

Toijalan Pallo -49:n miesten edustusjoukkue otti syyskierroksen avausvoittonsa viime lauantaina. Palloliiton läntisen alueen kolmosen b-lohkossa Topa sai Viialan urheilukentällä vastaansa Sääksjärven Loiskeen. Akaalaisilta sarjan syyskierroksen seitsemäs peli sujui mallikkaasti, sillä vieraat kaatuivat selvin 5–2 (2–0) -lukemin.

Jos onkin alkusyksyn pelit Topalta sujuneet mollivoittoisesti, niin lauantaina mentiin aika lailla kotijoukkueen tahtiin. Avausjakson maalinteon aloitti seitsemännellä minuutilla Akseli Sormunen. Vihtori Sormunen lisäsi johdon 2–0:aan, kun pelikello näytti aikaa 23 minuuttia. Tauon jälkeen Vihtori jatkoi siitä, mihin hän avausjaksolla jäi. Kun 55 minuuttia oli pelattu, oli tilanne 3–0. Neljä minuuttia myöhemmin Vihtorin hattutemppu oli valmis ja Topalla 4–0-johto ja peli hallussa.

Loiskeen kavennuksesta 4–1:een vastasi 63 minuutilla Akseli Tiensuu. Arsi Lehtiön rankkarimaali 78 minuutilla toi vieraat kahden maalin päähän. Tähän Loiskeen kiri tyssäsi, ja Topa kaunisteli maalilukemat 5–2:een. Osumasta vastasi Arul Yogaswaran, kun oli pelattu 89 minuuttia.

Voitto helpotti Topan olotilaa, vaikkakin lisää on otettava. Yhdeksäntenä olevia akaalaisia vaanivat Tervakosken Pato kolmen pisteen päässä ja Tampereen Kisatoverit neljän pisteen päässä. Jumbojoukkue Pirkkalan Jalkapalloklubiin (PJK) eroa on jo 12 pistettä. Kaksi viimeistä joukkuetta on sarjataulukossa merkitty putoajiksi.

Perjantaina 15. syyskuuta Topa kohtaa vieraskentällä PJK:n.

Viialaan saapuneet Loiske-fanit jakoivat tähdet Topan parhaille: 3 Vihtori Sormunen, 2 Tuomas Kallioinen, 1 Akseli Sormunen.