ToPan naisjoukkueelle avauspisteet ja Saara Bandaralle hattutemppu

Saara Bandara (oik.) teki sunnuntaina hattutempun FC Nokiaa vastaan. Kuvassa Saara on viime vuoden syyskuussa Aava Niemen (vas.) ja Ella Järvisen kanssa. Kuva: Jukka Koskinen

Jalkapallon naisten nelosessa pelaava Toijalan Pallo -49 avasi viimeinkin pistetilinsä. TP-49 kohtasi sunnuntaina 3. syyskuuta TP-49 Areenalla FC Nokia/3 joukkueen, josta akaalaiset ottivat ansaitun 5–2 (1–1) voiton.

Kotijoukkueen valmentaja Pekka Järvinen lupasi jo ennen peliä kauden avausvoiton nyt tulevan. Viidentoista tappiopelin jälkeenkään ei koutsin luotto joukkueeseen ole pohjalukemissa.

Saara Bandaran 1–0 johtomaali tuli 17 peliminuutin jälkeen, ja vieraiden Janni Thulinin tasoitusosuma kuusi minuuttia myöhemmin.

ToPa meni uudelleen johtoon 55. minuutilla, kun kapteeni Milla Jokinen laukoi kotijoukkueen pelaajan kaadosta tulleen rankkarin varmasti maaliin. Topa alkoi hallita pelitapahtumia, ja 77. minuutilla tullut 3–1-johtomaali vahvisti asiaa. Maalin ampui Jenna Hurtig.

Neljä minuuttia myöhemmin Saara Bandara niittasi 4–1:een, ja nokialaisten vaarallisin pelaaja Janni Thulin kavensi vielä 87. minuutilla. Vahvasti töitä kentällä tekevä Bandara viimeisteli loppunumerot varsinaisen peliajan päätösminuutilla.

Hieno taisteluvoitto kotijoukkueelle, ja kruununa Saaran hattutemppu. Tämä ei välttämättä jää naisjoukkueen ainoaksi pistepeliksi, sillä voitto on joskus uskomaton voimavara. ToPalla on jäljellä vielä neljä sarjapeliä.

ToPan miehet jäivät maaleitta

Jalkapallon miesten kolmosessa Toijalan Pallo -49 jäi maaleitta ja pisteittä viimeisimmässä pelissään. Lauantaina 2. syyskuuta akaalaiset vierailivat perinteikkäällä Pyynikin urheilukentällä, ja kotijoukkue Tampere United/2 voitti 5–0.

Nuno Morgadinho avasi tamperelaisten maalihanat ottelun kuudennella minuutilla. Kahdesta seuraavasta tamperelaismaalista vastasi Patrik Casper Stenroos.

Vieraat saivat hyvinkin painetta kotijoukkueen maalille, mutta osumat jäivät kuitenkin tulematta. TamU teki ennen taukoa vielä neljännen osuman.

Toinen puoliaika kulki pääsääntöisesti kotijoukkueen hallinnassa. Ottelun päätöslukemat 5–0 tulivat 89. minuutilla. Maalin viimeisteli Markus Kopf.

Tämäkin ToPan vieraspeli noudatti aika tuttua kaavaa tältä kaudelta. Omat paikat, joita on joka pelissä, jäävät käyttämättä. Vastustaja iskee välillä kovallakin prosentilla, ja tappiolukemiksi tulee aika rumiakin lukemia.

ToPan seuraava vastustaja on Sääksjärven Loiske, joka on ToPaa kymmenen pistettä edellä ja kolmen ottelun voittoputkessa. TP-49 Areenalle merkitty peli alkaa tulevana lauantaina kello 15.