Paras paikka päikyssä: Sirkusteltassa on kivaa loikoilla yksisarvisten kanssa

2-vuotiaat Unna Mäkinen ja Alvar Liedes pitämässä huolta vauvanukesta. Alvarin lempipuuhaa onkin nukenrattailla leikkiminen. Unna puolestaan pitää maalaamisesta. Kuva: Oona Eskeli.

Akaan Seudun juttusarjassa Akaan päiväkotien lapsilta kysytään, mikä on paras paikka päiväkodissa. Viialassa toimivan Sahurin päiväkodin lapsista lempipaikkansa, -asiansa tai -puuhansa nimesivät Metsurit-ryhmän 2-vuotiaat Unna Mäkinen ja Alvar Liedes, Lautturit-ryhmän 3-vuotiaat Julius Nieminen ja Kusti Karema sekä Timpurit-ryhmästä 5-vuotias Jooa Nieminen ja 4-vuotias Rianna Korkeemaa.

Unnan lempipuuhaa päikyssä on maalaaminen, ja sitä hän tekee viikoittain. Jutunteon hetkellä Unnan tuorein maalausprojekti oli lehtien tekeminen seinien koristeeksi.

Alvar puolestaan tykkää huristella nukenrattailla. Rattaissa on yleensä mukana myös nukke tai jokin pehmo, josta Alvar samalla huolehtii.

Juliuksen suosikkiasia on junarata, ja hänet löytääkin kuulemma tiuhaan sen ääreltä.

Kustin lempparijutut löytyvät pihan puolelta, sillä hän pitää eniten talon kahdesta polkutraktorista.

Jooa tahtoi nimetä omat lempipaikkansa sekä sisältä että ulkoa. Ulkona parasta on hänen mielestään keinu ja sisällä taasen Nukkari-huone ja sen leikkilinna.

Riannalle Sahurin parasta antia on sirkusteltta. Teltan paikka päiväkodissa vaihtelee, mutta nyt se on ollut jo jonkin aikaa hyvin Riannan saatavilla Ateljee-nimisessä huoneessa. Riannan mukaan teltan sisällä on kivaa leikkiä ja loikoilla isojen yksisarvispehmojen kanssa.

3-vuotias Julius Nieminen (vas.) leikkii usein kuvassa näkyvällä junaradalla. Niin ikään 3-vuotias Kusti Karema viihtyy parhaiten Sahurin päiväkodin pihalla polkutraktorin ratissa. Kuva: Oona Eskeli.
Kusti polkutraktorin puikoissa. Kuva: Oona Eskeli.
Jooa Nieminen, 5 vuotta, ja Rianna Korkeemaa, 4 vuotta, kuuluvat Sahurin päiväkodissa Timpureiden ryhmään. Taustalla Riannan mielestä päikyn paras paikka eli sirkusteltta. Kuva: Oona Eskeli.
Jooa Niemisen lempipaikka Sahurin päiväkodin sisällä on Nukkari-huone ja sieltä löytyvä leikkilinna. Kuva: Oona Eskeli.

Lue myös juttusarjan aikaisemmat jutut:

Katso video: Kylmäkosken päiväkoti aloittaa Akaan Seudun uuden juttusarjan – Lapset kertovat, mikä on paras paikka päikyssä (13.5.2023)

Paras paikka päikyssä: Emilian ja Lennin suosikki Rautalan päiväkodissa on kiipeilyteline – Iines tykkää pikkulegoista, katso myös video (28.6.2023)

Paras paikka päikyssä: Daniel ja Eino löytävät päiväkodin pihalta hienoja kiviä – Justiina tykkää tehdä temppuja kiipeilytelineessä (27.7.2023)

Lue lisäksi polkutraktoreiden taustasta:

Kun 16 polkutraktoria ilmestyi Nahkialan päiväkodin pihaan, 5-vuotiaat Väinö ja Eppu antoivat asiantuntevia lausuntoja aiheesta – Lahjoittajat haluavat tuoda hyvää mieltä (31.3.2023)