Aissan kuparinen helähti – Monissa kilpailuissa laukkoihin sortunut Unto Inkisen tamma oli nyt ylivoimainen

Huhtikuussa tammansa kanssa kuvattu Unto Inkinen sai pitkään odotukseen palkinnon, kun Aissa ravasi avausvoittonsa Kokemäellä sunnuntaina. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Yleensä uskotaan, että kolmas kerta sanoo toden, mutta akaalaisen Unto Inkisen viisivuotiaalla tammalla Aissalla vasta 13. kerta johti voittoon. Kokemäen suomenhevoskilpailussa valjakko otti kaivatun ykkösen ajalla 38,1a.

Monissa kilpailuissa laukkoihin sortunut tamma meni nyt koko matkan ravia ja oli ylivoimainen. Voittosumma yli kaksinkertaistui 800 euron palkinnolla.

Porissa perjantaina nähtiin paljon kovempaa kylmäkoskelaismenoa, kun Timo Leivon Black Cash näytti maalisuoralla, mistä kunnon kiri on tehty.

Leivo ohjasi hevostaan lauman puolimoissa toisella radalla, mutta viimeisessä kaarteessa valjakko nousi kolmannelle radalle ja sinkosi sieltä kiriin, joka vei saksalaisruunan niukkaan voittoon ajalla 16,8a. Saman ajan saivat kakkoseksi ravannut Joni-Petteri Irrin Spike’s Star ja kolmonen, Seppo Markkulan johtotyöt tehnyt Fancynancyclancy.

Akaalaisen Beben ura on viime aikoina ollut melkoista vuoristorataa. Jouni Vaittisen valmentama tamma juoksi elokuun alussa Teivossa toiseksi, mutta seuraava juoksu samalla radalla toi sijan 12.

Vuoden kuusi kilpailua ovat antaneet yhden totosijan. Viime vuonna toipilas kilpaili seitsemän kertaa ja sai yhden kolmosen.

Vuosi 2021 oli Beben mahtikausi, sillä voittoja tuli viisi, muita totosijoja kuusi ja rahaa lähes 22 000 euroa. Kirsikkana tuon kauden kakun päällä juhlittiin Forssassa Pilvenmäki Specialin voittoa.

 

Unto Inkinen sai pitkään odotukseen palkinnon, kun Aissa ravasi avausvoittonsa Kokemäellä sunnuntaina.