Birgitan vaellukselle pääsee nyt myös Viialasta – Lähtö kirkolta kello 9

15 kilometrin vaellus alkaa Viialan kirkolta 2.9. kello 9. Kuva: Oona Eskeli

Lauantaina 2. syyskuuta järjestettävä Birgitan vaellus on kaikille avoin pyhiinvaellus. Nimensä vaellus on saanut Lempäälän kirkon nimikkopyhimykseltä, Pyhältä Birgitalta.

Tarjolla on seitsemän erilaista, 10–26 kilometrin mittaista opastettua patikointireittiä Lempäälässä ja lähiseuduilla. Lisäksi tapahtumapäivään kuuluvat soutuvaellus Pirkkalasta ja perhevaellus Lempäälän Vanhan pappilan ympäristössä.

Vaellukset johtavat keskiaikaiselle Lempäälän Pyhän Birgitan kirkolle. Perillä odottaa yhteinen ruokailu ja kello 18 alkava tunnelmallinen Pyhiinvaeltajan messu.

Pisin vaellusreiteistä, 26 kilometriä, on Pirkkalan vanhalta kirkolta lähtevä vaellus. Lyhin, 10 kilometriä, taas on Lempäälän Nurmelta historiallisen Aimalan kautta kiemurteleva reitti, jota pitkin kulkee sekä hiljainen vaellus että tämän vuoden uutuus, Godfullness-vaellus. Vaelluksella tehdään mindfullnesin pohjalta kehitettyjä Godfullness-harjoituksia.

Viialasta lähtee 15 kilometrin vaellus

Tänä vuonna uutta on Viialasta alkunsa saava noin 15 kilometrin vaellus. Pyhiinvaelluspolku Viialan kirkolta Lempäälän Pyhän Birgitan kirkolle kutsuu laitumien ja lintutornin reunamille, alkusyksyn kauniiseen luontoon.

Reitille lähdetään kello 9 Viialan kirkolta. Lähtöpaikalle tullaan omin kulkuneuvoin, ja kuljetus takaisin lähtee Lempäälästä messun jälkeen noin kello 19.30.

Vaellukselle ehtii ilmoittautua vielä 29. elokuuta. Reittikuvaukset ja ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät Lempäälän seurakunnan sivuilta osoitteessa https://www.lempaalanseurakunta.fi/birgitan-vaellus

Vaellus on maksullinen. Maksuun kuuluu opastuksen lisäksi vaelluksen päätteeksi tarjottava lämmin ateria.

Vaelluksen järjestävät Lempäälän seurakunta, Tampereen ev.lut. seurakunnat sekä Akaan ja Sääksmäen seurakunnat.