Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään 20. elokuuta – Osallistumismaksulla tuetaan lähetystyötä

Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään tänä vuonna sunnuntaina 20. elokuuta tuttuun tapaan kello 8–16. Tapahtuman järjestää Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat, joiden alueilla kirkot sijaitsevat. Pyörälenkki ei ole kilpatapahtuma ja se sopii koko perheelle. Kuva Akaan Pyöräilijät Ry.

Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään tänä vuonna sunnuntaina 20. elokuuta tuttuun tapaan kello 8–16. Tapahtuman järjestää Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat, joiden alueilla kirkot sijaitsevat. Pyörälenkki ei ole kilpatapahtuma ja se sopii koko perheelle.

Toijalassa on mahdollisuus maksulliseen keittoruokailuun, Viialassa on myynnissä pientä purtavaa. Kylmäkoskella pyöräilijät saavat ilmaiseksi mehua.

Osallistuja ostaa lähtökirkoltaan osallistumiskortin, jonka alaosaan hän kerää leimoja. Aikuisten osallistumismaksu on 15 euroa, alle 18-vuotiaat maksavat viisi euroa. Varaudu käteismaksuun. Osallistumismaksulla tuetaan Suomen Lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkolähetystyötä. Nimi- ja puhelintiedot jättäneiden osallistujien kesken arvotaan lahjakortti.

Pyörälenkin osallistuja ilmoittautuu alkuun jollakin kirkoista käyden vähintään kahdella seitsemästä kirkosta. Pyörälenkin leimauspisteet ovat Akaan seurakunnassa Toijalassa viraston eteinen (kirkkoa vastapäätä), Viialassa kirkon viereinen vanha pappila ja Kylmäkoskella kirkko. Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää koko lenkin, jolloin matkaa tulee noin 90–100 kilometriä.

Kirkkokierroksensa jälkeen pyöräilijä jättää kirkkojen leimoin varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolle. Jos haluaa nimen mediaan, että on kiertänyt kaikki kirkot, kannattaa ruksata se kohta osallistujakortissa.

Akaan Pyöräilijät ry osallistuu viimevuotiseen tapaan pyöräilytapahtumaan. Yhdistyksen aktiivien kanssa voi lähteä kiertämään kirkkoja yhdessä. Tarjolla on tänä vuonna maantie- ja gravel-versiot. Maantieryhmä hakee kaikki kirkot (90 km) ja gravel-ryhmä viisi kirkkoa (83 km). Lisätietoja www.akaanpyorailijat.fi.

Ryhmiin osallistuminen on ilmaista, mutta on toivottavaa, että jokainen hankkii leimakortin ja suorittaa osallistumismaksun itse tapahtumaan.

Rovastikunnallisen pyörälenkin järjestäjät eivät ole vakuuttaneet osallistujia, huolehdithan omasta vakuutusturvastasi.

Tarkemmat tiedot www.akaanseurakunta.fi/uutiset.

Jaana Viitakangas-Klemola

Mika Pullinen Valkeakoskelta ja Jari Mäki-Kuutti Toijalasta lähtivät viime vuonna kirkkokierrokselle Toijalasta. Kaksikko kiersi kaikki seitsemän kohdetta. Kuva: Tarja Antola

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?