Pirkanmaalle voikin syntyä useita TE-palvelujen tuottaja-alueita – lähipalveluiden kohtalo halutaan turvata

Nyt ei ole enää itsestään selvää, että Pirkanmaalle syntyisi vain yksi TE-palvelujen tuottaja-alue, jonka isäntäkuntana olisi Tampere. Sastamalan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Andersson (vas.) kertoo, että Lounais-Pirkanmaalla on voimistunut ajatus oman tuottaja-alueen perustamisesta lähipalvelujen varmistamiseksi. SASKY Koulutuskuntayhtymän kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kehottaa jokaisen kunnan vastuunkantajia selvittämään suhteensa koulutusasioihin, jotka liittyvät olennaisina TE-palveluiden järjestämiseen. (Kuva: Matti Pulkkinen)Pirkanmaan 23 kuntaa ovat olleet rakentamassa yhteistä mallia, jossa kunnat järjestäisivät yhdessä työvoimapalvelut vuoden 2025 alusta lähtien. Lähtökohtana on ollut, että dynamokaupunki Tampere toimisi vastuu- eli isäntäkuntana, joka tuottaisi TE-palvelut maakunnan kaikille kunnille. Nyt Etelä-Pirkanmaalla ja Lounais-Pirkanmaalla ei niellä Tampereen aikeita esimerkiksi lautakunnan kokoonpanosta eikä palvelujen keskittämisestä keskuskaupunkiin.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.