Pysähdy hetkeksi: Isän Jumalan hyvä tahto

Profile Image of Akaan Seutu

Sari Leskinen.

Tutussa evankeliumissa Jeesuksen syntymän yhteydessä enkelit ilmoittivat: “Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto.” Voit ehkä ajatella, jos Jumalalla on hyvä tahto ihmisiä kohtaan, miksi maailmassa tapahtuu niin paljon pahoja asioita. Siihen Raamattu antaa selvän vastauksen: Aadamin ja Evan syntiinlankeemus Eedenin puutarhassa.

Luodessaan ihmisen, Jumala oli antanut ihmiselle hallintavallan maan päälle sanoen: “Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi ja vallitkaa…”. Jumala oli antanut Aadamille ja Eevalle vapaan tahdon. Jumala oli jo Aadamille sanonut: “Syö vapaasti kaikista muista paratiisin puista, mutta hyvän- ja pahantiedon puusta älä syö, sillä sinä päivänä, jona sinä siitä syöt, pitää sinun kuolemalla kuoleman.” Me tiedämme, kuinka ikävästi kävi. Aadam ja Eeva käärmeenä esiintyneen sielunvihollisen huijaamana söivät kielletyn puun hedelmän ja he kuolemalla kuolivat, toisin sanoen, synti tuli heidän elämäänsä ja sitä kautta ero Jumalasta. Aadamin ja Eevan synti levisi koko ihmiskuntaan, niin kuin Raamattu sanoo: “Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla.”

Samalla hetkellä, kun Aadam ja Eeva lankesivat syntiin, sielunvihollinen eli paholainen, otti Aadamin ja Eevan hallintavallan ja teki vastaavasti Aadamista ja Eevasta sekä koko ihmiskunnasta synnin ja kuoleman orjia. Raamattu sanoo ”… ja koko maailma on pahan (toinen käännös sanoo: paholaisen) vallassa.”

Ihminen ja ihmiskunta ei voinut eikä voi itseään mitenkään pelastaa, mutta sen Jumala teki rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan lähettämällä Herran Jeesuksen Kristuksen pelastamaan, sovittamaan ja lunastamaan ristinkuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta jokaisen ihmisen. Raamattu sanoo “Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa…” ja “Sen (Jeesuksen), joka ei synnistä tiennyt, hän (Isä Jumala) meidän tähtemme teki synniksi…” Kolossalaiskirjeestä voimme lukea, että hän (Jeesus) riisui aseet hallituksilta ja valoilta (pimeyden voimilta) ja asetti heidät julkisen häpeän alaiseksi.

Herra Jeesus Kristus on voittanut pimeyden vallan, ja Hän on avannut jokaiselle ihmiselle tien itsensä kautta Jumalan suojelevaan, johdattavaan ja täynnä rakkautta olevaan yhteyteen. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon tämän elämän aikana valita: haluaako ihminen olla ja viettää ikuisuuden Jeesuksen Kristuksen valtakunnassa vai pimeyden valtakunnassa ja tulla tuomituksi paholaisen kanssa. Jeesus itse sanoo: “Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” Tämä on Isän Jumalan hyvä tahto meitä jokaista kohtaan.

Sari Leskinen

Kirjoittaja on raamatunopettaja Akaan helluntaiseurakunnasta