Akaalaiset kahmivat mitaleita tankotanssin SM-kisoissa – 10-vuotias arvokisadebytantti Julius Koivuniemi tekee lajissa pioneerityötä

Akaalaiset tankotanssijat menestyivät erinomaisesti Lahden SM-viikkojen yhteydessä järjestetyissä tankotanssin SM-kisoissa 5.–6. elokuuta.

14-vuotias akaalainen Iira Piispa voitti Suomen mestaruuden Junior A -duosarjassa pirkkalalaisen Ellen Tallgrenin kanssa sekä hopeaa soolosta kovatasoisessa Junior A Women -sarjassa. Piispa kilpailee lajissa vasta toista vuotta mutta on yltänyt jo useisiin arvokisamitaleihin niin SM-areenoilla kuin MM- ja EM-tasoillakin.

10-vuotias akaalainen Julius Koivuniemi puolestaan voitti ensimmäisissä tankotanssin arvokisoissaan Suomen mestaruuden Junior A Men -sarjassa. Tankotanssi on jo vuosia ollut naisten ja tyttöjen suosikkiharrastus, ja miehet ovat löytäneet hurjaa voimaa vaativan lajin pariin vasta pikkuhiljaa.

Tänä vuonna tankotanssin Suomen mestaruuskisoihin osallistuivat ensimmäistä kertaa junior ja senior -miesurheilijat, joten Koivuniemi tekee lajissa pioneerityötä.

Parapole-sarjan mestaruus meni akaalaislähtöiselle Sini Sjöblomille. Sjöblom on sarjassa moninkertainen SM-voittaja ja myös vuoden 2021 maailmanmestari.

Piispa ja Koivuniemi edustavat Studio Move Tamperetta. Valmentajina Koivuniemellä on Henriikka Roo ja Piispalla soolopuolella Sanni Erämies ja duossa Olga Trifonova.

Sjöblom edustaa Pole4Fitiä.

Menestyksen myötä urheilijat lunastivat maajoukkuepaikan marraskuussa Jyväskylässä pidettäviin MM-kisoihin.

Lue myös:

Katso video vaikuttavasta show’sta: Iira Piispa toi tankotanssitaituruutta kaupan käytävälle (21.7.2023)

Katso kuvat ja video: Tankotanssin maailmanmestari treenaa kesämökillä Vanajaveden rannalla – ”Ensi kesäksi pitäisi taas laittaa perunamaa” (1.6.2022)

Juttua päivitetty 8.8.2023 kello 11.43 lisäämällä video Juliuksen kilpaesityksestä.

Julius Koivuniemi Junior A Men -sarjan palkintojenjaossa. Kuva: Suomen Tankotanssiliitto / Mikko Karsisto
Junior A Women -sarjan palkintojenjako. Suomen mestaruuden voittaja ranualainen Mandi Koskela (kesk.), hopeamitalisti Iira Piispa (vas.) ja pronssimitalisti Ellen Tallgren. Kuva: Suomen Tankotanssiliitto / Mikko Karsisto
Iira Piispa ja Julius Koivuniemi sooloesitysten mitalit kaulassaan. Kuva: Sanna Piispa
Junior A -duosarjan Suomen mestarit Iira Piispa ja Ellen Tallgren (vas.) parapolesarjan Suomen mestari Sini Sjöblomin (kesk.) kanssa. Kuva: Sanna Piispa