Katso kuvat lähtöseremoniasta: Markus Manninen tekee tänään rallihistoriaa

Toijalassa asuva ralliautoilija Markus Manninen ajaa tällä viikolla Suomen MM-rallissa Jyväskylässä. Samalla hän tulee tehneeksi rallihistoriaa: Manninen on ensimmäinen Renault Clio Rally3 -autolla MM-rallin erikoiskokeilla ajava kuljettaja maailmassa. Kuva: Oona Eskeli.

Akaalainen ralliautoilija Markus Manninen tekee tänään torstaina paluun Suomen MM-rallin sorateille ja tekee samalla historiaa. Hän iskee ensimmäisenä kuljettajana maailmassa MM-tason erikoiskokeille uutukaisella Renault Clio Rally3 -autolla.

Tämä ranskalaismerkin tammikuussa julkistama kulkine mahdollistaa rallifanien kaipailemaa valmistajien välistä kilpailua WRC3-luokkaan, joka on ollut tähän asti pelkästään Fordin Fiesta-kilpureiden temmellyskenttänä.

Kahdella edellisellä kaudella Manninen keskittyi kartturinsa Teemu Sillanpään kanssa GR Yaris Rally Cup -asfalttisarjaan Italiassa, ja Suomen MM-rallissa kaksikko on kurvaillut viimeksi vuonna 2019.

Tällä hetkellä parivaljakolla ei ole Jyväskylän MM-koitoksen lisäksi muita ralleja tiedossa tälle kaudelle.

– Se, että tuleeko Ranskasta niin sanotusti puhelua eli pyyntöä ajamaan lisää, riippuu ihan siitä, miten Jyväskylässä suoriudumme. Jos mitään ei kuulu, alamme keskittyä seuraavaan kauteen, Manninen tuumaa.

Akaalaisen rallitunnelmista kerrotaan Akaan Seudussa lisää myöhemmin.

Lue myös:

Rallikuski Markus Manninen pelastaa päivätyössään ihmisiä pinteestä – Mutta miten hän päätyi Toijalasta Toyotan puikkoihin umpi-italialaiseen asfalttisarjaan? (24.8.2022)

Markus Manninen Suomen MM-rallin lähtöseremoniassa. Kuva: Secto Rally Finlandin kuvaajaryhmä.
Markus Manninen Suomen MM-rallin lähtöseremoniassa. Kuva: Secto Rally Finlandin kuvaajaryhmä.
Markus Manninen Suomen MM-rallin lähtöseremoniassa. Kuva: Secto Rally Finlandin kuvaajaryhmä.
Ensimmäisen kisatapahtumaesiintymisensä Renault’n ralli-Clion ratissa Markus Manninen teki viime viikonloppuna Tampereen seudulla ajetussa HYAcenter Rallissa. Hän oli Teemu Sillanpään kanssa etuautotehtävissä varmistamassa, että reitti on selvä kisan varsinaisille kuskeille eli muun muassa Kalle Rovanperälle. Kuva: Jaska Nuora.