Aino Vaittinen nimettiin ampumaurheilun MM-joukkueeseen – Akaalainen kilpailee tällä viikolla Etelä-Koreassa

Akaalainen ampuja Aino Vaittinen kilpailee tällä viikolla junioreiden MM-kilpailuissa Etelä-Koreassa. Vaittinen on valittu myös aikuisten MM-kisoihin Azerbaidzhaniin. Kuva: Lassi Palo / Ampumaurheiluliitto

Suomen Ampumaurheiluliitto on valinnut 22 urheilijaa ampumaurheilun MM-kilpailuihin, jotka järjestetään Azerbaidzhanin Bakussa 17.–31. elokuuta. Yksi joukkueeseen nimetyistä on akaalainen Aino Vaittinen, 18, jonka lajina on liikkuva maali. Lajin toinen suomalaisedustaja naisissa on Ida Heikkilä.

Suomen joukkueessa on kuusi kivääriampujaa, yksi pistooliampuja, kuusi trap-ampujaa, neljä skeet-ampujaa ja viisi liikkuvan maalin ampujaa.

– Luvassa on ampumaurheilun isoin ja kovatasoisin kilpailu, ja uskon että suomalaisampujat ovat koitokseen valmiita, Ampumaurheiluliiton valmennuksen johtaja Ville Häyrinen sanoo.

Aino Vaittinen on parhaillaan Etelä-Koreassa, jossa kilpaillaan junioreiden maailmanmestaruuksista. Vaittinen matkusti kisoihin tiistaina. Liikkuvan maalin kisat alkavat perjantaina.