Lasten saaminen on ”parantanut helvetisti” monelle akaalaiselle tutun Bull Mentulan elämää – ”Se vilpitön aitous, mitä lapset tuovat elämään, on fantastista”

Bull Mentulan kotitalo sijaitsee Partolassa korkealla paikalla, josta näkee hyvin Pyhäjärven yli Tampereelle. Näkymä on vielä hienompi kolmikerroksisen talon ylimmästä kerroksesta, kertoo Mentula. Kuva: Sanni Harmanen

Jari ”Bull” Mentulan vapaa-aika pyörii tällä hetkellä paljolti jalkapallon ympärillä. Perheen nuorimmaisia, 4-vuotiasta Robinia ja 5-vuotiasta Romeota on nimittäin puraissut ”todella ärhäkkä jalkapallokärpänen”.

– Robinilla on harjoitukset vain kerran viikossa, mutta Romeolla on parit treenit viikossa ja pelit siihen päälle. Tänäänkin menemme Toivion kentälle treeneihin. Isi treenaa pikkuveljen kanssa sivussa ja Romeo joukkueen kanssa, Mentula kertoi toukokuun lopulla.

Valkeakosken Tarttilasta kotoisin oleva ja Akaassakin vaikuttanut kehonrakennuksen moninkertainen SM-mitalisti viettää tätä nykyä kiireistä perhe-elämää Pirkkalassa. Perheen aikuiset käyvät töissä Tampereella, mutta koti on ollut kolmikerroksisessa talossa Partolassa vuodesta 2015 lähtien.

– Asuinpaikkamme on ihanteellinen. Sieltä on lyhyt matka joka paikkaan, mutta oma takapiha on suojainen ja siellä voi touhuta rauhassa mitä haluaa. Hyvällä fiiliksellä palaan joka päivä kotiin. Olemme tyytyväisiä kaikkeen, mitä Pirkkala tarjoaa, Mentula sanoo.

Asuinpaikan lisäksi Mentulan elämässä kuulostaa olevan muutenkin kaikki kohdallaan.

Perheeseen kuuluvat poikien eli ”pikkusankarien” lisäksi vaimo Maruzella ”Maru” Mentula ja Marun 17-vuotias tytär. Maru toimii yrittäjänä Tampereen keskustan Kaffila-kahvilassa ja Jari Loaded-kuntosaliketjussa ja fysiikkalajien valmentajana. Loaded-ketjun saleista kaksi sijaitsee Tampereella – Pyynikillä ja Pispalassa – ja yksi Vantaalla.

Vaikka takana on kevään kiireinen kisakausi, jaksaa Jari Mentula puhua työstään innolla.

– Onhan se hienoa miettiä tätä tilannetta, jossa sekä minä että Maru saamme tehdä duunia, jota haluamme. Me elämme unelmaa.

Myös terveys on sallinut Mentulan jatkaa sekä töitä että vapaa-ajan treenaamista, säikähdyksistä huolimatta.

Oma koti suojaisine takapihoineen on Mentulalle tärkeä paikka. Mentula perheineen muutti Pirkkalaan vuonna 2015. Kuva: Sanni Harmanen

Ulkomaanmatka ja mökkeilyä

Vuonna 2019 Mentulalla todettiin vaikea sydämen vajaatoiminta, joka oireili esimerkiksi unettomuutena, hengitysvaikeuksina ja rytmihäiriöinä. Tätä nykyä Mentulalla on toimiva lääkitys ja hän kertoo elävänsä normaalia elämää kuntosalikäynteineen kaikkineen.

Kiireisen yrittäjän kesän tärkein tavoite on viettää aikaa perheen kanssa. Suunnitelmissa on sekä ulkomaanmatkaa että mökkeilyä Seitsemisten lähellä sijaitsevalla mökillä.

Myös Pirkkalasta löytyy kivaa tekemistä lapsiperheelle. ”Pikkujohtajat” ovat Mentulan mukaan aina valmiita jäätelölle.

– Tänä kesänä tilanne muuttuu, kun päästään jo liikkumaan polkupyörillä. Ainoa vaan, että iskältä puuttuu vielä pyörä, se pitäisi hankkia, Mentula totesi toukokuussa.

– Myös uimarannoilla käydään, kun pojat tykkäävät uimisesta. Rantoja onkin Pirkkalassa paljon.

Isyydestä Mentula puhuu lämmöllä. Hänen mukaansa lasten syntymä ei ole niinkään muuttanut hänen elämäänsä kuin ”parantanut sitä helvetisti”.

– Minäkin olen elämäni aikana ehtinyt tehdä kaikennäköistä urheilun ja bisneksen saralla ja saanut monenlaista titteliä. Mutta kyllä se isi kuulostaa niistä parhaalta, hän sanoo.

– Tänäkin iltana, kun laitan pojat nukkumaan, he tulevat halaamaan ja sanomaan hyvää yötä. Ja he todella tarkoittavat sitä. Aikuisilta hyvän yön toivotus voi olla vain heitto, jotain mitä kuuluu sanoa. Mutta pojat todella haluavat sanoa sen. Se vilpitön aitous, mitä lapset ovat ja mitä he tuovat elämään, on fantastista.

 

Sanni Harmanen

Yrittäjäperheessä kesän tärkein ja ehkä haastavakin tavoite on löytää kaikkien kalentereista aikaa yhdessäololle. Jari Mentulalle perheen kanssa vietetty aika on kesässä merkityksellisintä, eivät matkat tai ulkoiset puitteet. Kuva: Sanni Harmanen