Ylemmällä sarjatasolla on väännetty kokemuksen ja nuoruuden voimalla – Topan edustuksen kevätkausi pelattu, kotona sujui hyvin

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen vuoden 2023 ryhmäkuva. Takarivissä vasemmalta lukien seisovat Kari Viertola (huoltaja), Pekka Lingman (valmentaja), Tuomas Kallioinen, Heikki Kinnari, Akseli Sormunen, Kim Lingman, Jukka-Pekka Jyrämö, Vihtori Sormunen, Niko Laajoki, Eeli Jokinen, Hannu Rokkanen (huoltaja) ja Sampsa Laakso (valmentaja). Eturivissä vasemmalta lukien istuvat Viljo Valoma, Ville Salonen, Eetu Lehto, Arul Yogaswaran, Hugo Toivonen, Jukka Saari, Janne Hevonoja, Joonas Saariniemi, Santtu Hakanen ja Juha Pietikäinen (joukkueenjohtaja). Kuvasta puuttuvat Mikko Ananin, Jesse Järvi, Teppo Tenkanen, Aleksi Lapinleimu, Eero Laakso, Emmanuel Puok, Toni Niskala ja Pasi Rantanen (JJ). Kuva: Joonas Thomas.

Jalkapallon läntisen alueen miesten kolmosen b-lohko on nyt puolivälissä, ja edessä on sarjatauko, joka loppuu viikolla 30. Akaan edustajan Toijalan Pallo -49:n edesottamuksia on alueella seurattu tietenkin suhteellisen tarkasti. Pitkään odotettu sarjanousu näki lopultakin päivänvalon viime syksynä, ja nyt joukkueen esityksistä voi antaa jonkinlaisen välitilinpäätöksen.

Joukkue on antanut kannattajilleen ilonaiheita etenkin kotipeleissään. Kotiotteluita on takana kuusi, ja niistä on tullut neljä voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio. Tätä voidaan pitää ehdottomasti hyvänä suorituksena.

Sen sijaan viisi vieraspeliä on sujunut tappiollisesti. Neljässä vieraspelissä on jääty maaleitta. Vieraspelitilaston on syytä korjaantua syyskierroksella.

Monta uutta nuorta tuli mukaan

Tälle kaudelle joukkue sai riveihinsä useita nuoria lupauksia. Heikki Kinnari, Eero Laakso, Eetu Lehto, Hugo Toivonen ja Arul Yogaswaran. Viisikko on tullut hyvin sisään porukkaan. Lisäksi aiemmin jo joukkueessa pelanneet nuoret Ville Salonen ja Viljo Valoma ovat mukana.

Topa on siis koostumus erittäin kokenutta ja osaavaa sekä nuorta kehittyvää taitoa. Arveluita siitä, ettei Topan rosteri ehkä sittenkään riitä kolmoseen, ei kovin suureen ääneen vielä kannata huudella. Joukkueessa on hyvä meininki ja kova halu mennä eteenpäin.

Valmennus sekä huolto pistävät myös päivittäin parasta pöytään. Sarja jatkuu Topan osalta lauantaina 29. heinäkuuta kärkijoukkue Tampereen Pallo Veikkoja vastaan.

Kapteeni Janne Hevonoja (vas.) johtaa Topan Tähtipörssiä 11 pisteellä. Kim Lingmanilla pisteitä on kuusi. Kuva on viime elokuulta nelosen ottelusta Kylmäkosken Veikkoja vastaan. Kuva: Oona Eskeli.

Kapteeni ja maaliruisku kärjessä

Topan tähtipörssi tähtipörssin kärjessä on nyt joukkueen kapteeni Janne Hevonoja. Janne on sopeutunut loistavasti siirtoon hyökkääjästä alakerran luottopelaajaksi. Sen ovat huomanneet myös tähtien jakajat, sillä tähtipisteitä on kertynyt 11.

Kakkosena on maaleja sylkevä Vihtori Sormunen yhdeksällä pisteellä. Keskikentän raataja Akseli Sormunen tulee kolmantena kahdeksalla pisteellä. Seuraavina ovat Jukka Saari 7 sekä Eetu Lehto ja Kim Lingman 6.

Maalintekijätilastossa Vihtori ”Viki” Sormusen ruuti on pysynyt kuivana kolmosessakin. Puhdas hattutemppu TKT:tä vastaan nosti maalimääränsä kahdeksaan, mikä riittää lohkon tilastossa sijaan 5.

Heikki Kinnari, Joonas Saariniemi ja Akseli Sormunen ovat tehneet kaksi maalia mieheen.

Lohkon sarjataulukko 11.7.

Kaikilla joukkueilla pelattuna 11 peliä.

  1. TPV 29 pist
  2. ACE 23
  3. PP-70 22
  4. NoPS 22
  5. FC Haka j. 19
  6. TP-T 16
  7. TamU/2 16
  8. TP-49 13
  9. Loiske 11
  10. Pato 8
  11. TKT 6

12. PJK 4