Topan vieraspelit ovat tuoneet pelkkiä tappioita, eikä keskiviikon reissu Lamminpäähän ollut poikkeus – Jukka Koskisen mielestä PP-70-ottelun viheltäneen päätuomarin otteet eivät ole sarjan vaatimalla tasolla

Toijalan Pallo-49:n edustusjoukkueen vuoden 2023 ryhmäkuva. Takarivissä vasemmalta lukien seisovat Kari Viertola (huoltaja), Pekka Lingman (valmentaja), Tuomas Kallioinen, Heikki Kinnari, Akseli Sormunen, Kim Lingman, Jukka-Pekka Jyrämö, Vihtori Sormunen, Niko Laajoki, Eeli Jokinen, Hannu Rokkanen (huoltaja) ja Sampsa Laakso (valmentaja). Eturivissä vasemmalta lukien istuvat Viljo Valoma, Ville Salonen, Eetu Lehto, Arul Yogaswaran, Hugo Toivonen, Jukka Saari, Janne Hevonoja, Joonas Saariniemi, Santtu Hakanen ja Juha Pietikäinen (joukkueenjohtaja). Kuvasta puuttuvat Mikko Ananin, Jesse Järvi, Teppo Tenkanen, Aleksi Lapinleimu, Eero Laakso, Emmanuel Puok, Toni Niskala ja Pasi Rantanen (JJ). Kuva: Joonas Thomas.

Toijalan Pallo-49:n miesten edustusjoukkueen jalkapallon kolmosen vieraspeli ei tuonut muutosta kauden vieraspelitilastoon. Keskiviikkona 21. kesäkuuta Tampereen Lamminpään luonnonnurmella vastassa oli Peli-Pojat-70. PP-70 piti vieraat ojennuksessa ottaen selvän 5–0 (4–0) -voiton.

15. ja 21. minuuteilla iski pelin avausosumat Lassi Klint. Kahdesta seuraavasta maalista vastasi Emil Kajander 30. ja 39. minuuteilla. Siinä avausjakson pelilliset kohokohdat: vierailta ei peliesityksestä oikein punaista lankaa löytynyt eikä maalipaikoille juurikaan päästy.

Vieraiden tekemät viisi vaihtoa toisella jaksolla piristivät esitystä. PP:n pahin maalinälkä oli tyydytetty, ja ottelu tasaantui. Päätösmaalin 65. minuutilla teki Juuso Tiilikainen.

Topan vieraspelit ovat tuoneet pelkkiä tappioita, ja tehtyjä maaleja näissä viidessä pelissä on vain kaksi. Tilasto vaatii kyllä selvää parannusta. Kotona on sentään kasassa jo neljä voittoa, ja joukkueen huolto toimii varmasti ja aina.

PP-70-ottelun tuomaritoimintaan on pakko nyt puuttua, sillä päätuomari Janne Laukkala epäonnistui taas. Laukkala on Topan peleissä viheltänyt jo kaudella aiemminkin, ja kaikki esiintymiset ovat olleet ihan muuta kuin tätä kolmosen tasoa. Eikö erotuomaritarkkailu ole enää käytössä?

Topan seuraava peli on lauantaina 8. heinäkuuta, kun kello 15 alkaa ottelu Tampereen Kisa Tovereita vastaan TP-49 Areenalla Lastumäessä. Alun perin ottelu oli tarkoitus pitää Viialan urheilukentällä, mutta runsaiden sateiden heikennettyä luonnonnurmikenttää Akaan kaupungin kunnossapidon esimies Harri Pouru kehotti siirtämään pelin tekonurmelle.

PP-70–TP-49-ottelussa tähdet Topan parhaille jakoi PP:n joukkueenjohtaja Jarmo Virta: 3 Janne Hevonoja, 2 Kim Lingman ja 1 Vihtori Sormunen.

Juttua päivitetty 5.7.2023 kello 11.50 tiedolla siitä, että Topan seuraava peli pelataankin TP 49 Areenalla. Kello 17.05 juttuun tarkennettiin vielä pelipaikkasiirron syytä.

Janne Hevonojalla (vas.) ja Kim Lingmanilla sekä koko muulla Topan organisaatiolla on paljon mietittävää vieraspelien kanssa. Hevonoja ja Lingman palkittiin tappioon päättyneessä PP-70-ottelussa kuitenkin kolmella (Hevonoja) ja kahdella (Lingman) tähdellä. Kuva on viime kesältä Taipaleen kentältä, jolla Topa kohtasi Kylmäkosken Veikot. Kuva: Oona Eskeli.