Uudet tutkimukset osoittavat: Maaseudun asukkaat kokevat ilmastonmuutoskeskustelun epäreiluna

Pirkan Kylät ry:n parhaillaan pyörivään ilmastohankkeeseen kuuluu kaksi uutta pro gradu -tutkielmaa, jotka on tehty Tampereen yliopistossa. Molemmat tutkimukset osoittavat, että Pirkanmaan maaseutujen asukkaat kokevat koko ilmastonmuutoskeskustelun epäreiluna. Maatalous on ensimmäisiä toimialoja, jotka kokevat ilmastonmuutoksen sekä luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen voiman. (Kuva: Rami Marjamäki)  Pirkan Kylät ry:n ilmastohankkeeseen kuuluvat Ella Turusen ja Saga Valtosen pro gradu -tutkielmat ovat valmistuneet. Turusen aiheena on ollut Maatalousluonnon monimuotoisuus- ja ilmastonmuutoskeskustelun oikeudenmukaisuus: Pirkanmaalaisten viljelijöiden kokemuksia. Valtosen työn otsikkona on Ilmastodiskurssit harvaan asutulla maaseudulla – tapaustutkimus Pirkanmaalla. Hankevetäjä Kirsi Oesch kiittelee molempien tutkielmien sisältöjä. Ne antavat hyvät eväät muun muassa Pirkan Kylät ry:n ilmastohankkeen verkostoitumistyöhön.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.