KOLME TÄHTEÄ Suomen Kesäteatterin Irwinille: Ovatko Irwinin protestilaulut jälleen ajankohtaisia?

Suomen Kesäteatteri kunnioittaa Irwin Goodmanin elämäntyötä kansantaiteilijasta kertovalla näytelmällä. Esitys marssittaa estradille niin Antti Hammarbergin kuin Irwin Goodmanin. (Kuva: Daniel Paul)Kun säveltäjä-laulaja Irwin Goodman päästeli ilmoille protestilaulujaan, Yleisradio laittoi niitä sitä myöten soittokieltoon eetterissä. Hänen yhteiskuntaa arvostelevat kappaleensa upposivat kansaan kuin häkä. Suuri yleisö arvosti niin kansantaiteilijaa kuin hänen musiikkiansa. Suomen Kesäteatteri esittää parhaillaan Antti Hammarbergin värikkäästä elämästä ammentavaa näytelmää Apianniemen kesäteatterissa Valkeakoskella. Haistakaa paska koko valtiovalta -riimitys on jälleen ajankohtainen. Mielenkiintoista. Torstaisessa ensi-illassa tapasin ihmisiä, jotka kertoivat Irwinin Haistakaa paska koko valtiovalta -protestilaulun olevan nyt hädänhuuto hallitustunnustelija Petteri Orvon läjäämälle kokoomuksen, perussuomalaisten, rkp:n ja kristillisdemokraattien hallitukselle. Eikä tarvinnut kuin vaihtaa väliajalla paikkaa, niin kuuloetäisyydellä oli naisia ja miehiä, joiden mielestä Haistakaa paska koko valtiovalta -biisi on jäähyväisbiisi pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle: demareille, keskustalle, vasemmistoliittolaisille, vihreille sekä ruotsalaisille.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.