Uusi puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi: ”Aluevaltuuston asemasta on pidettävä kiinni”

Tamperelainen Johanna Loukaskorpi johtaa nyt Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuustoa. Hänen mukaansa aluevaltuuston asemasta on pidettävä määrätietoisesti kiinni. – Jos arki osoittaa, että vastuut on jaettu väärin, ne pitää palauttaa oikealle toimijalle. (Kuva: Johanna Loukaskorven kotialbumi)SDP:n Johanna Loukaskorpi johtaa nyt Pirkanmaan hyvinvointialueen 79-jäsenistä aluevaltuustoa. Hän seuraa tehtävässä kansanedustajaksi valittua Lauri Lylyä. Uusi puheenjohtaja sanoo, ettei aluevaltuuston roolia saa heikentää. Hänen mukaansa hyvinvointialueen organisaation toimintaa on seurattava tarkalla silmällä. Huomio on kiinnitettävä esimerkiksi aluevaltuuston ja -hallituksen tehtäviin ja työnjakoon. – Jos arki osoittaa, että vastuut on jaettu väärin, ne pitää palauttaa oikealle toimijalle. Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtaja Johanna Loukaskorpi on tamperelaisen Etelä-Hervannan koulun apulaisrehtori. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Tampereen sosiaali- ja terveyspalveluiden apulaispormestarina. SDP:n aluevaltuustoryhmän puheenjohtajuus ja aluehallituksen jäsenyys vaihtuivat aluevaltuuston ykköskapteenin tehtävään.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.