Kesähatut kertovat ystävyydestä, häämatkasta Pariisiin ja saksalaisesta suosikkiseurasta

Akaan Soroptimisteihin kuuluvat Noora Orimus (vas.), Asta Kohonen, Päivi Holkeri, Auli Seppänen, Tiina Arola ja Katja Mikkola esittelivät kesähattunsa. Kuva: Tarja Antola

Kesään kuuluvat erilaiset hatut. On lierihattua, hilkkaa, lippalakkia, lätsää ja olkihattua, ja myös pipo on joskus Suomen suvessa paikallaan.

Akaan Seutu pyysi Akaan Soroptimistien jäseniä esittelemään omat kesähattunsa. Hattuihin liittyy klubissa myös muistoja.

– Kun järjestimme tapahtumaa ja kyselimme eri ruokavaihtoehtoja, valitsimme ruoan sen perusteella, että yhdessä jälkiruokana oli tuulihattuja. Keksimme, että siihen kokoukseen kaikki laittavat jonkun hatun päähänsä, klubin presidentti Auli Seppänen kertoo.

Hattunsa tarinan kertoivat Päivi Holkeri, Asta Kohonen, Noora Orimus, Tiina Arola, Katja Mikkola ja Auli Seppänen.

Päivi Holkeri.

Päivi Holkeri

– Tämä on ostettu jostain Rivieralta, jossa olemme käyneet usein ja jossa asuu useita ystäviä, opiskelukavereita. Koko porukalla on samanlaiset hatut.

Asta Kohonen

Asta Kohonen

– Tämä on pelastettu alennusmyynnistä, ja siitä on tullut minun lomahattuni, joka päässä tepastelen kesälomalla auringossa.

Noora Orimus

Noora Orimus

– Tämä on suomalaisen Coston suunnittelema. Näin tällaisesta kuvan jossain lehdessä ja innostuin. Ajattelin, että onpa hieno hattu. Kun tykkään lippiksistä, tämä sopii hyvin siihen galleriaan.

Tiina Arola

Tiina Arola

– Tämä on ravi- ja kesäreissuhattu, joka piti syksyllä heittää pois, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Hattu on useampi vuosi sitten ostettu tarpeeseen ja pysynyt mukana.

Katja Mikkola

Katja Mikkola

– Meillä oli aikanaan hääbileissä hattuteema. Kaikki vieraat kutsuttiin juhliin hattu päässä, mutta he eivät tienneet tulevansa hääjuhliin. Tämä hattu on hankittu hääjuhlan jälkeen häämatkalta Pariisista, ja se on oma suosikkini. Pariisissa oli silloin vähän tuulista, ja hattu oli päässä koko häämatkan ajan. Ajattelin, että Pariisissa voi päässä pitää hienoa hattua. Vuosi oli 2016.

Auli Seppänen

Auli Seppänen

– Tämä on viime kesän juhannusreissulta Münchenistä. Se oli yhdistetty golf- ja kylpyläreissu, mutta samalla tuli käytyä fanittamani jalkapalloseura Bayern Münchenin fanikaupassa, josta oli pakko saada tämä ihana kesähattu. Siinä lukee seuran iskulause Mia San Mia. Bayern München on ollut suosikki yli 30 vuotta.