VIISI TÄHTEÄ: Sisällissodan haavat periytyvät polvelta polvelle, trilogiasta dramatisoitu näytelmä on varoitusmerkki aikalaisillemme

Täällä Pohjantähden alla -näytelmää uusin voimin. Verneri Lilja tekee huippuhyvin Akseli Koskelan vaativan roolin. Ella Mettänen on vahvalla tunneskaalalla mukanaElina Koskelan osassa. (Kuva: Katri Dahlström)Akateemikko Väinö Linnan kirjoittama historiallinen romaani, trilogia Täällä Pohjantähden alla on ajankohtaisempi kuin aikoihin. Pyynikin kesäteatteri on tarttunut teokseen aikana, jolloin kansakuntaamme uhkaavat samanlaiset vaarat kuin helmikuun manifestia edeltäneellä vuosikymmenellä, torppariperheiden tragedian aikana ja kansalaissodan repivässä ilmapiirissä vuoden 1918 alkukuukausina. Noiden aikojen katastrofaaliset muistot ovat monien sukujen muistoissa edelleen, joten kirjailija Linnan kuvaamien vuosikymmenien traagiset tapahtumat eivät elä vain historian kirjojen lehdillä. Täällä Pohjantähden alla kuvaa koskettavalla tavalla maata viljelevien ihmisten työntäyteistä elämää. Heidän osansa oli kovaakin kovempi. Miten maanviljelijät voivat meidän aikanamme? Mitä maatiloilla tapahtuu? Kuulumiset ovat kansallisesti masentavia. Kotimaisen ruoan tuottajat ja valmistajat ovat suurelta osalta puun ja kuoren välissä. Heillä on seinä edessä.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.