Akaa Futsal rakentaa todella kovaa joukkuetta ensi kaudeksi – Kampuksen Dynamosta tulee Akaaseen maaliruisku Bob sekä kaksi muuta Suomen mestaria

Brasilialainen maalitykki Bob (vas.) pukee ensi kaudella päälleen Akaan pelipaidan. Kuva: Ari
Vuorela

Kuukausi sitten Miesten Futsal-Liigan pronssimitalia juhlinut Akaa Futsal julkisti tällä viikolla useita pelaajasopimuksia syyskuun lopussa alkavalle seuraavalle liigakaudelle. Seuran puheenjohtaja Tero Kivistö on tyytyväinen joukkueen sopimustilanteeseen.

– Pronssimitali oli kohtalainen tulos päävalmentaja Alejandro De San Bernabe Clementen avauskaudella. Tietysti nälkä kasvaa syödessä. Olemme yrittäneet löytää vielä lisää erikoisosaamista ja kokemusta joukkueeseen ja onnistuneetkin siinä mielestäni hyvin.

Tulijoiden joukossa on kovia nimiä. Kolme viimeisintä Suomen mestaruutta voittanut jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo menettää peräti kolme avainpelaajaansa Akaaseen. Brasilialainen Italo Henrique Macedo Basilio, tuttavallisemmin Bob, on ollut yksi liigan parhaista maalintekijöistä jo vuosia. Bob voitti myös päättyneenä keväänä pudotuspelien maali- ja pistepörssin. Tulevalla kaudella Bob saalistaa maaleja Akaan paidassa.

Jyväskylästä Akaaseen siirtyvät myös veljekset Tero ja Jere Intala. Kauden 2019–2020 Akaa Futsalissa pelanneella Terolla on vyöllään peräti viisi suomenmestaruutta KaDyn paidasta ja Jerelläkin kolme. Molempien sopimus on kaksivuotinen.

Espoolaisesta GFT:stä Akaan paitaan vaihtaa puolestaan viime kaudella myös Suomen futsalmaajoukkueen leiriryhmään noussut nopea vasenjalkainen laitapelaaja Teemu Arponen.

Uusia sopimuspelaajia ovat myös kaksi 17-vuotiasta nuorukaista. Tervakosken Padosta leijonapaitaan siirtyy lupaava Leevi-Eelis Lindberg ja akaalaisseura TP-49:n riveistä nuori maalivahti Elias Taura. Molemmat nuoret miehet tavoittelevat liigaminuuttien lisäksi myös paikkaa Suomen nuorten U19-futsalmaajoukkueesta tulevan kauden aikana.

Tero Intala (vas.) palaa Akaaseen viiden mestaruuden miehenä. Kuva: Ari Vuorela

Vanha vahva runko säilyy

Myös Akaa Futsalin viime vuosien vahva runko jatkaa pitkälti joukkueessa. Jatkosopimuksen seuran kanssa ovat tehneet toistaiseksi Kasper Kangas, Juho Laine, Iiro Vanha, Juhana Jyrkiäinen, brasilialainen Pedro sekä Tuomas Pulkkinen.

Jo ennestään tulevalle kaudelle sopimus oli voimassa maajoukkuerinkiin kuuluvilla Aleksi Pirttijoella, Justus Kunnaksella sekä Markus Rautiaisella.

Puheenjohtaja Kivistö on erityisen mielissään siitä, että joukkue on näin hyvin kasassa jo tässä vaiheessa vuotta.

– Ajankohta huomioiden joukkueen kasaaminen näyttää erittäin hyvältä. Meillä on sopimus nyt kolmen maalivahdin sekä kahdentoista kenttäpelaajan kanssa. Pyrimme löytämään enää korkeintaan yhden tai kaksi sopivaa palasta, jotka täydentävät palapelin, mutta muuten joukkue on jo hyvin lähellä valmista uuteen kauteen, Kivistö vahvistaa.

Myös Markus Rautiainen (vas.) ja maalivahti Kasper Kangas jatkavat Akaassa ensi kaudella. Kuva: Ari Vuorela
Justus Kunnas (vas.) ja Aleksi Pirttijoki jatkavat Akaa Futsalin runkopelaajina ensi kaudellakin. Kuva: Tuukka Nyström