70 joukkuetta osallistuu Toijala Lentikseen – Tapahtuman palkintoihin käytetään 3000 euroa

Toijala Lentis pelataan 10.–11. kesäkuuta Savolan kentällä. Ensimmäistä kertaa lentopalloturnaus järjestettiin Savolassa vuonna 2020. Kuva: Mikko Peltoniemi

Perinteiseen Toijala Lentis -tapahtumaan on tänä vuonna ilmoittautunut 70 joukkuetta, jotka tulevat Pirkanmaalta, pääkaupunkiseudulta ja Satakunnasta. Joukossa on myös Lentis-kävijöitä monessa polvessa.

Toijalan Valppaan 43. kerran järjestämä lentopalloturnaus valtaa Savolan kentän 10.–11. kesäkuuta. Pelit pelataan 16 kentällä kuudessa sarjassa, joissa on joukkueita sarjatason porukoista höntsääjiin. Naisissa ylin B-sarja ei tänä vuonna toteudu vähäisen osanottajamäärän vuoksi.

Toijalan Valppaan puheenjohtaja Saija Roininen kertoo, että tapahtumaa on järjestämässä noin 50–100 vapaaehtoisen joukko.

– Kaupunki tekee viikon töitä, että kenttä ja puitteet on kunnossa. Tänä vuonna kaupunki ei luvannut tapahtumaan kenttämiehiä, koska porukkaa on kuulemma vähän. Sen sijaan kaupunki maksoi meille muutaman satasen korvauksen, jotta saimme palkattua nuoren kesätöihin.

Yleinen kustannusten nousu näkyy Roinisen mukaan myös Toijala Lentiksessä ja sen takia ilmoittautumismaksua on jouduttu korottamaan kahtena vuonna 20 eurolla. Se on 120 euroa ja seuraavilta 80 euroa, jos samasta seurasta tai porukasta on useampi joukkue.

– Silti olemme halvin lentopalloturnaus Suomessa, Roininen sanoo.

Toijalan Valpas käyttää Lentiksen palkintoihin 3000 euroa, mikä katetaan käsiohjelman mainosmyynnillä.

– Haluamme, että palkinnot ovat hyvät. Sarjojen ykköset saavat 200 euroa rahaa ja seuraavan vuoden osallistumisen ilmaiseksi ja kolmen ensimmäisen joukkueen pelaajat henkilökohtaisen palkinnon, joka on käyttötavaraa. Palkintona on ollut reppua, varavirtalähdettä, pyyhkeitä ja juomapulloja, ja tänä vuonna jotakin siivoukseen liittyvää, Roininen kertoo.

Lentistanssit ja -karaoke järjestetään perinteiseen tapaan Kruuna & Klaava -ravintolassa. Karaokekisan tuomareina toimivat Akaan kaupungin kulttuurikoordinaattori Jarmo Julkunen sekä Auli Hietanen ja Niina Kauranen akaalaisesta Auli & Bastu -yhtyeestä.

– Lentis on kuin sukukokous. Kerran vuodessa Lentis-perhe kokoontuu yhteen, Saija Roininen toteaa.

Juttua on muokattu 5.6. kello 14.07: Joukkueiden määrä 5.6. on 70 joukkuetta.