Toijalan yhtenäiskoulun paikkavaihtoehtoja esitellään valtuutetuille ja asukkaille torstaina

Uuden Toijalan yhtenäiskoulun paikkavaihtoehtoja esitellään torstaina. Kartta: Akaan kaupunki

Akaan valtuuston on pian tarkoitus päättää Etelä-Toijalan uuden yhtenäiskoulun sijainnista. Kaupunki järjestää valtuutetuille tutustumisen sijaintivaihtoehtoihin torstai-iltana 8. kesäkuuta. Myös asukkaat ovat tervetulleita paikan päälle keskustelemaan valtuutettujen ja kaupungin viranhaltijoiden kanssa. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia.

Tutustumisen aikataulu torstaina 8.6. Tutustumispaikat löytyvät yllä olevasta kartasta.

Klo 17.30–18.15 Lastumäki (kartassa kohde 1)

Klo 18.25–19.05 Etu-Kurkela (kartassa kohde 2)

Klo 19.15–20 Uusikylä (kartassa kohde 3)

Klo 20.10–20.55 Pätsiniemi/Kirkkokangas (kartassa kohde 4)

Valtuusto päättää

Elinvoimalautakunta ja sivistyslautakunta käsittelivät kouluverkkoratkaisua kokouksissaan 31. toukokuuta. Elinvoimalautakunta kannatti koulun sijainniksi Lastumäkeä, sivistyslautakunta puolsi Pätsiniemeä/Kirkkokangasta. Tekninen lautakunta kokoontui torstaina.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina 6. kesäkuuta, jonka jälkeen valtuusto päättää koulun sijainnista 14. kesäkuuta.

Valtuuston tekemän sijaintipaikkapäätöksen jälkeen kaupunki käynnistää alueen asemakaavan laatimisen päätöksen mukaisesti. Asemakaavaa laadittaessa tullaan kuulemaan osallisia ja heille varataan mahdollisuus jättää mielipiteitä kaavan laatimisen eri vaiheissa. Myös viranomaiset antavat lausuntonsa kaavasta.

– Asemakaavaa laadittaessa tehdään myös vaadittavat selvitykset muun muassa liikenteestä ja muista mahdollisista vaikutuksista kaavoitettavan alueen ympäristölle, kaupunki kertoo verkkosivullaan.

Koulun tarkka sijainti valitulla alueella tulee tarkentumaan asemakaavoituksen yhteydessä.

– Tähän tarkkaan sijaintiin vaikuttavat saadut mielipiteet ja lausunnot. Asemakaavoituksen rinnalla tehdään tarkempaa suunnittelua koulurakennuksesta, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä ympäristön, koulun käyttäjien ja lähialueiden asukkaiden näkökulmasta, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?