ToPalle toinen voitto kolmosessa – Lastumäessä nähtiin lauantaina tiukka ja räiskähtelevä vääntö, jossa vieraiden joukkueenjohtaja ajettiin ulos

Maalintekijät Demba Camara (vas.) ja Vihtori Sormunen valittiin joukkueidensa parhaiksi pelaajiksi. Kuva: Jukka Koskinen.

Toijalan Pallo-49 ja Tampere United/2 väänsivät tiukasti jalkapallon miesten kolmosen pisteistä lauantaina 27. toukokuuta. TP-49 Areenalla Lastumäessä saatiin lopulta iloita kotivoitosta, kun ToPa kaatoi vieraansa niukasti 2–1 (1–0).

Peli alkoi kiihkeästi, kun kotijoukkueen Niko Laajoki kaatoi TamU-hyökkääjän kovalla kontaktilla. Siitä ToPa-pelaajalle varoitus.

Kaksinkamppailuvahva vierasjoukkue otti pelin hallinnan itselleen, ja ToPa-puolustus oli helisemässä, kun vieraat painostivat. Linja kuitenkin piti. Alle puoli tuntia oli pelattu, kun rikkeen seurauksena ToPa sai pilkun. Kim Lingmanin veto painui maaliin, ja kotijoukkue johtoon. Pelattu oli 28 minuuttia.

Jo ennen maalia ToPa oli saanut pelinsä rullaamaan, ja jakso tasaantui muutenkin. 1–0 taukojohto siis kotijoukkueelle.

Tapahtumarikkaampi toinen jakso alkoi vieraiden vahvalla esityksellä. Kymppi toista jaksoa oli pelattu, kun tuomari Janne Laukkala vihelsi vieraille pilkun. Ennen rankkaria Laukkala meni kuitenkin keskustelemaan avustavan tuomarin kanssa. Tuomio purettiin, johon reagoitiin vieraiden vaihtoalueella: protestointi oli niin kovasanaista, että heidän joukkueenjohtajansa Henri Savolainen joutui ulosajetuksi kahdella keltaisella.

Kentällä TamU jatkoi myllytystään, joka palkittiinkin tasoituksella. 63 minuuttia oli pelattu, kun Demba Camara jatkoi laidalta tulleen keskityksen maalin edustalta alanurkkaan.

Alkoi näyttää siltä, että pistekin pelistä olisi riittävä saavutus ToPalle, sillä sen verran vahvasti vieraat jatkoivat. Mutta kuten avausjaksolla, ToPalla oli nytkin hyvät hetkensä. Pallo taisteltiin laidalta keskelle kuudentoista rajalle, eikä pallon saaneella Vihtori Sormusella ollut epäselvää, mitä pelivälineellä pitää tehdä. Näppärä pakin ohitus, maalivahti poikittaisliikkeeseen ja pallo varmasti verkkoon.

88. minuutilla tulleen johtomaalin jälkeen oli pelissä vielä kahdeksisen tuskaista minuuttia jäljellä. Otteetkin kovenivat, ja tunteet räiskähtelivät. Kova taistelu kuitenkin palkittiin, ja toinen voitto sarjassa punamustille.

Tätä tämä sarja tullee jatkossakin ToPalta olemaan, eli pisteestä/pisteistä pitää taistella ankarasti. Lauantaina nähtiin ToPalta tämän alkukauden paras esitys. Hyvin yleisöäkin oli paikalla. Lisäksi joukkueen pelaajisto lisääntyi, kun kokoonpanoon saatiin Viljo Valoma. Penkillä oli myös maalivahti Hugo Toivonen.

ToPa pelaa seuraavaksi Sääksjärven Loisketta vastaan keskiviikkona 31. toukokuuta Sääksjärven tekonurmella. Ottelu alkaa kello 19.

Ottelun palkitut: TP-49, Vihtori Sormunen ja TamU/2, Demba Camara. Raadissa akaalainen TamU-kannattaja, Juuso Koskinen. Hän jakoi myös tähdet ToPan parhaille: 3 Vihtori Sormunen, 2 Akseli Sormunen ja 1 Kim Lingman.

19.5. pelatun ACE–TP-49-ottelun tähdet jakoi ToPan valmentajista Sampsa Laakso: 3 Joonas Saariniemi, 2 Kim Lingman ja 1 Eero Laakso.

TP-49 kokoonpano TamU/2-ottelussa: Jukka Saari, Janne Hevonoja (C), Akseli Sormunen, Kim Lingman, Tuomas Kallioinen (v), Jukka-Pekka Jyrämö, Vihtori Sormunen (90+3 Ville Salonen), Niko Laajoki (v) (64 Heikki Kinnari), Arul Yogasaran (90+5 Viljo Valoma), Eetu Lehto, Joonas Saariniemi.