Saksa otti historiallisen finaalipaikan jääkiekon MM-kisoissa – Yllättäjä Latvia haastaa USA:n pronssista – katso kuvasatoa välieristä

Jääkiekon MM-kilpailuiden lauantain välieräotteluissa oli kovat panokset kun ratkottiin finaalipaikkoja.

Iltapäivän ottelussa kohtasivat Kanada ja Tampereella koko turnauksen hurjimman kannustuksen saanut Latvia. (Kuvat: Sanna Hillberg)

Latvia yllätti Kanadan tekemällä ottelun ensimmäisen maalin. Siitä vastasi Dans Locmelis ajassa 8:18. (Kuva: Sanna Hillberg)
Latvialaiset eivät säästelleet ottelussa äänijänteitään. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ensimmäisestä erästä lähdettiin erätauolle Latvian johtaessa 0-1. (Kuva: Sanna Hillberg)
Toisessa erässä tunteet kävivät kuumana ja jäähyjä jaettiin yhteensä 11 kappaletta. Tässä Latvian Rihards Bukartsin vuoro liukua kahdeksi minuutiksi jäähyaitioon. (Kuva: Sanna Hillberg)
Latvian faneilla oli mukanaan rumpuja, jotka antoivat tahtia ”Latvija” -kannustuksille. Kannustukset kovenivat aina kun Kanada teki maalin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Latvian maalivahti Arturs Silovs pelasi hyvän ottelun ja esti tässä t-asennossa yhden Kanadan maaliyrityksen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kanadan tasoitusmaalin iski Samuel Blais ajassa 35:32. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kanada juhli lopulta 4-2 voittoa ja etenee finaaliin taistelemaan voitosta. (Kuva: Sanna Hillberg)

Turnauksen yllättäjä Saksa eteni kultakamppailuun

Kisojen yllättäjä Saksa otti jatkoaikavoiton USA:sta lukemin 4-3. Finaalissa on vastassa Kanada.

USA-ottelun alku Saksalle kylmää kyytiä, kun Alex Tuch vei USA:n 1-0 johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ajassa 3:56 Rocco Grimaldi teki USA:n johtonumeroiksi 2-0. (Kuva: Sanna Hillberg)
Saksa ei saanut pelistä otetta ensimmäisen erän ensimmäisen puoliskon aikana . (Kuva: Sanna Hillberg)
Kunnes Frederik Tiffels kavensi lukemiin 2-1 ajassa 12:22. (Kuva: Sanna Hillberg)
USA:n Matt Coronato ajaa kohti Saksan maalia. (Kuva: Sanna Hillberg)
Yleisö hurraa kun Saksa tekee tasoituksen ensimmäisen erän loppupuolella. (Kuva: Sanna Hillberg)
USA teki 3-2 maalin ottelun toisessa erässä. USA:n neljäs maali hylättiin, sillä kiekko ei käynyt kokonaan maalissa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Nuoret USA-fanit tanssivat cha cha chaan tahdissa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppuvihellystä Saksa tasoittaa tässä maalinedusmylläkässä numeroihin 3-3. Maalintekijänä Marcel Noebels (92). (Kuva: Sanna Hillberg)
USA:n maalivahti Casey DeSmith nojaa pettyneenä maaliin. (Kuva: Sanna Hillberg)