Leijonat kesytti Itävallan, vielä pitää peliä parantaa – Katso kuvakooste illan ottelusta

Suomi kohtasi lauantain MM-jäällä Itävallan. Peli oli ensimmäisestä erästä lähtien jälleen kovaa vääntöä maalilta toiselle. Itävalta oli odotettua kovempi vastustaja, joka puolusti sisukkaasti ja hyökkäsi rohkeasti Suomen maalille.
Kasperi Kapanen oli hyvässä vireessä lauantain Itävalta-ottelussa. (Kuva: Sanna Hillberg)

Ensimmäisen erän jälkeen Suomi johti ottelua 1-2. Toinen erä oli maaliton. Kolmannen erän lopussa Ahti Oksanen sinetöi Suomen voiton ja ottelu päättyi lukemiin 1-3.

Suomi varmisti puolivälieriin ja on nyt lohkonsa kolmantena. Lohkon johdossa on USA ja toisena Ruotsi.

Tiistaina Suomi kohtaa viimeisessä alkusarjan ottelussaan Tanskan, joka on lohkon neljäntenä.

Alla kuvakooste illan ottelun tapahtumista.

Katsojat kuvasivat pelin näyttävää alkuohjelmaa puhelimillaan. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen ensimmäinen maali syntyi ajassa 1:19, kun Kasperi Kapanen laukoi kiekon maaliin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen maalivahti Emil Larmi hölmistyneenä mallillaan, kun Itävallan Dominic Zwerger iskee limpun reppuun ajassa 4:55. (Kuva: Sanna Hillberg)
Itävallan pienestä fanikatsomosta lähti paljon ääntä koko ottelun ajan ja etenkin maalin jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Itävallan maalivahti David Madlener palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Tässä hän torjuu jälleen kerran suomalaisten hyökkäyksen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Itävallan Paul Huber ja Suomen Nikolas Matinpalo Suomen maalilla. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen joukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen vihittiin lauantaina Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi. (Kuva: Sanna Hillberg)
Sakari Manninen odottaa, että kiekko tipahtaa ilmasta pelattavaksi. (Kuva: Sanna Hillberg)
Itävaltalaisriemua katsomossa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Kisamaskotti Spiky vauhdissa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen toisen maalin viimeisteli Antti Suomela. (Kuva: Sanna Hillberg)
Lauantai-illan huumaa Nokia Arenalla. Katsomo oli loppuunmyyty ja paikalla yli 11 700 jääkiekon ystävää. (Kuva: Sanna Hillberg)
Harri Pesonen ja Dominique Heinrich ottavat toisistaan katseella mittaa Itävallan maalilla. (Kuva: Sanna Hillberg)
Toisen erän ruuhkaa Itävallan maalilla. (Kuva: Sanna Hillberg)
Cha cha chaata katsomossa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Taistelua kiekosta Suomen hyökkäyspäässä. (Kuva: Sanna Hillberg)
Itävallan maalivahti David Madlener on voimaton, kun Ahti Oksanen iskee loppulukemiksi 1-3. (Kuva: Sanna Hillberg)
Ahti Oksanen joukkuekavereiden onniteltavana 1-3 maalin jälkeen. (Kuva: Sanna Hillberg)
Hetki epätietoisuutta Oksasen maalin jälkeen, kun tutkitaan oliko kyseessä paitsio. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen 1-3 maali hyväksyttiin. (Kuva: Sanna Hillberg)
Suomen maalivahti Emil Larmi taputtelee ottelun päätyttyä Suomen toisen maalin tehnyttä Antti Suomelaa. (Kuva: Sanna Hillberg)
Raimo Helminen halaa Suomen parhaana palkittua Kasperi Kapasta. (Kuva: Sanna Hillberg)
Voittopelin jälkeen vuorossa on pari lepopäivää. Tiistaina Suomi kohtaa Tanskan. (Kuva: Sanna Hillberg)