Ranska pisti Suomen tiukille keskiviikon iltaottelussa – Suomi jatkaa lohkonsa nelosena – Katso kuvagalleria

Viime vuoden maailmanmestari Suomen peli päätyi trilleriksi myös Ranskaa vastaan. Suomi vei vauhdikkaan ottelun lopulta lukemin 5-3, kun Sakari Manninen täräytti kiekon Ranskan tyhjään maaliin reilu minuutti ennen pelin loppuvihellystä.
Marko Mörkö Anttila tuulettaa toisen erän puolivälissä tekemäänsä maalia. (Kuva: Sanna Hillberg)

Suomen sankariksi huikealla asenteellaan sekä yhdellä maalillaan ja yhdellä maaliin johtaneella syötöllään nousi ottelun parhaana suomalaispelaajana palkittu Marko Anttila.

Perjantaina Suomea vastaan asettuu Unkari, joka on tällä hetkellä lohkon kuudentena kahdella pisteellä. Lohkoa johtaa USA (12 pistettä), toisena on Tanska tasapisteillä(8) Ruotsin kanssa.

Katso kuvagalleriasta keskiviikkoillan tiivistunnelmaisesta pelistä. Kuvat: Sanna Hillberg

We live the game on kisojen virallinen tunnusbiisi. Se kaikuu areenalla aina ennen ottelun alkua.
Ranskan hyökkäyspäässä oli kova vauhti heti kiekon pudottua jäähän.
Ranska pääsi juhlimaan johtomaaliaan ajassa 1:04.
Illan musiikista vastasi Amanda Harkimo.
Mietteliäitä ilmeitä Suomen vaihtoaitiossa.
Harri Pesonen (82) tuulettaa Suomen ensimmäistä maalia ajassa 4:37.
Katsomo hurraa Leijonille. Peli on 1-1.
Suomen liput liehuvat katsomossa.
Yksi Ranskan läheltä piti -tilanteista ensimmäisellä puoliajalla.
Suomalaisfaneja.
Suomalaisfanit tanssivat katsomossa.
Myös Ranskan maalivahti Julian Junca sai olla tarkkana maalillaan.
Vaihteeksi kurvataan kohti Suomen maalia.
Välillä vauhtia on otettava jään pinnasta.
Faneilla on Suomi-aiheisia päähineitä.
Tunnelmaa Onnisen katsomossa.
Suomen maali siirtyi ottelun tuoksinassa. Maalivahti Emil Larmia hymyilyttää.
Tukkamuotia Leijona-katsomossa.
Katsoja ojentaa katsomoon lentäneen kiekon järjestyksenvalvojalle.
Jälleen tiukka tilanne Ranskan maalilla. Julian Junca torjuu.
Ahti Oksanen (29) piti kiekkoa hallussaan ja iskee sen maaliin toisen erän alkupuolella ajassa 3:35.
Suomalaiset tuulettavat. Tilanne 2-1.
Mikko Lehtonen pitää kiekkoa hallussaan Ranskan päädyssä.
Ranskan maalivahti Julian Junca ottaa vesihuikan ennen kuin peli jatkuu.
Jälleen tiukkaa vääntöä Ranskan maalilla.
Guillaume Leclerc kiertelee suomalaispelaajat Ranskan hyökkäyspäässä. Tilanteen päätteeksi Justin Addamo iskee Ranskan tasoitusmaalin.
Ranska juhlii. Tilanne 2-2 toisessa erässä ajassa 8:31.
Ranskalaiskatsojat juhlivat tasoitusmaalia maltillisesti.
Tästä ilmeestä näkee, että maali on tulossa.
Marko Mörkö Anttila tuulettaa toisen erän ajassa 11:36 tekemäänsä maalia. (Kuva: Sanna Hillberg)
Koko areena villiintyy ja huutaa Mörköä.
Maali!!
Kaapo Kakko pyrkii Ranskan maalille.
Tunnelmaa katsomossa.
Joel Armian vuoro yrittää saada kiekkoa reppuun.
Juho Lammikon vuoro yrittää maalia.
Teemu Hartikainen vie Suomen 4-2 johtoon kolmannessa erässä ajassa 5:22, kun Suomi pelaa ylivoimaa. Leclerc kärsii 2 minuutin rangaistusta laitataklauksesta.