ToPalle tappio Tehtiksellä

Toijalan Pallo -49:n miesten edustusjoukkueen vierailu perinteikkäällä Tehtaan kentällä Valkeakoskella sujui tappion merkeissä. Tiistaina 2. toukokuuta kolmosen b-lohkon ottelussa kotijoukkue FC Haka j. määräsi tahdin molemmilla pelijaksoilla. Loppunumerot lohkon kärkijoukkueelle olivat selvät 5–0 (2–0).

Suomen kauneimmaksi jalkapallostadioniksi tituleeratun Tehtaan kentän katsomoon oli saapunut huomattavan suuri määrä katsojia. Naapurikaupungin joukkueen vierailut kiinnostavat siis edelleen.

Valkopaidat ottivat pelin hallinnan, mutta aivan aseeton ei ToPa sentään ollut. Reda Al Feilyn takatolpalta tehty avausmaali tuli 14 minuutin pelin jälkeen. Muutama minuutti myöhemmin ToPa-vahti Tuomas Kallioisen tuplatorjunta kohautti yleisöä.

Vieraat saivat myös omia mahdollisuuksiaan. Teppo Tenkanen pisti Hakan veskarin Alex Lehtisen venyttämään kunnolla kierrevetoonsa, ja myös Jesse Järven antamissa kulmapotkuissa riitti Lehtisellä töitä. Ei siis tapahtumia ollut pelkästään vieraiden kenttäpuoliskolla.

Väinö Kauton puskumaali Tuukka Törmän antamasta kulmapotkusta muutti numerot 2–0:aan. Pelattu oli 33 minuuttia. Tauolle siirryttiin sitä odottaen, pystyvätkö vieraat haastamaan isäntiä vielä paremmin toisella jaksolla.

Odotusarvo vierasmaalille tai jopa toisellekin pieneni kuitenkin nopeasti, kun 58. minuutilla Elias Heikkinen tulitti komeasti ylänurkkaan. Kaksi minuuttia myöhemmin Dani Molin ampui läheltä alanurkkaan, ja päätösnumerot 70. minuutilla pienestä kulmasta sijoitti Sami Paasi.

Tämän jälkeen ToPa vaihtoi tuoreita jalkoja kentälle viiden pelaajan verran.

FC Haka j. otti nyt kolmannen voittonsa yhtä monesta pelistä. ToPa pysyi hyvin mukana avausjakson, mutta meno hiipui jonkin verran pelin päätösjaksolla. Ei tässä kuitenkaan kannata hötkyillä. Treenien ja pelien kautta parannusta kyllä tulee.

ToPan seuraava vastustaja on Tampereen Peli-Toverit. Joukkueet kohtaavat TP-49 Areenalla lauantaina 13. toukokuuta kello 15.

ToPan parhaille tähdet Tehtiksellä jakoi akaalainen Esa Mervelä: 3 Tuomas Kallioinen, 2 Teppo Tenkanen, 1 Kim Lingman.

TP-49 kokoonpano. Tuomas Kallioinen, Janne Hevonoja ( C ), (71. Niko Laajoki), Akseli Sormunen (70. Heikki Kinnari), Jesse Järvi, Teppo Tenkanen (71. Jukka-Pekka Jyrämö), Kim Lingman, Ville Salonen (46. Arul Yogaswaran), Eero Laakso (87. Emmanuel Puok), Vihtori Sormunen (77. Eeli Jokinen), Eetu Lehto, Joonas Saariniemi.