Akaan kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää kevään aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskaa kahden kuukauden aikana. Roskapussien määrää merkitään reaaliaikaisesti Ylen Miljoona roskapussia-sivulle päivittyvään laskuriin.

Akaan kaupunki on mukana kampanjassa yhdessä yli sadan suomalaisen kaupungin, kunnan ja järjestön kanssa. Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.

Näin osallistut

1) Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi sekä mahdolliset roskapihdit.

2) Lähde ulos – yksin tai porukalla.

3) Kerää roskia ympäristöstä.

4) Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Voit viedä roskat julkisiin roskiksiin. Yleisiä isoja säiliöitä löytyy muun muassa Toijalan Sataman kioskilta, Viialan torilta, Toijalan keskusurheilukentältä ja Savolan kentältä.

5) Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Akaan kaupungin kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia.

6) Haasta ystäväsi mukaan! Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnistetta #miljoonaroskapussia

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pussi voi olla esim. 25 litran pussi tai vaikka hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään.

Kaupunki lainaa pihtejä

Myös seurat ja järjestöt voivat lähteä mukaan kampanjaan. Kaupunki voi pyydettäessä toimittaa roskapusseja ja lainata roskien keruupihtejä yhdistysten järjestämiin tapahtumiin. Yhteyshenkilö on Harri Pouru, harri.pouru@akaa.fi, puh. 040 335 3248.

Akaa kisaa Valkeakosken, Pälkäneen ja Urjalan kanssa siitä, mikä kunta kerää eniten roskapusseja kampanjassa. Voittaja saa loppuvuodeksi käyttöön Etelä-Pirkanmaan siistein kunta -tittelin.

Kampanjasta kiinnostuneet järjestötoimijat voivat ilmoittaa mahdollisista tapahtumista kaupungin tapahtumakalenteriin.