Pirkanmaan hyvinvointialue perustaa ensihoitoon uusia moniviranomaisyksiköitä – Tehtävämäärä on noussut eikä palvelutaso ole toteutunut riittävän hyvin

Pirkanmaan hyvinvointialueen ensihoidon palvelutasotavoitteet säilyvät nykyisellä tasolla myös vuosina 2024–2026. Koska tehtävämäärä on noussut eikä palvelutaso ole toteutunut riittävän hyvin, valmiustuntien määrää nostetaan 12,7 prosenttia. Palvelutasotavoitteisiin pääsemiseksi lisätään ensihoidon valmiusaikoja ja lisäksi perustetaan viranomaisten yhteisyksiköitä.

Aluehallitus päätti lisäksi maanantaina 24. huhtikuuta, että Pirkanmaan ensihoidossa jatketaan ambulanssipalvelun tuottamista monituottajamallilla. Hyvinvointialueen oman tuotannon osuus kuitenkin nousee nykyisestä noin 60 prosentista 70,2 prosenttiin. Ensihoidon tehtävämäärän kasvua pyritään hillitsemään eri tavoin sekä kehittämään toimintamallia, jossa ensihoito ja sosiaali- ja terveydenhuollon muu palvelutoiminta toimivat nykyistä tiiviimmin yhdessä.

Lue lisää aiheesta:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?