Hyvinvointialueelle vaaditaan työrauhaa, riittävää rahoitusta ja toimia työvoimapulan helpottamiseksi

Pirkanmaan hyvinvointialue on toiminut vajaat neljä kuukautta. Hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola toivoo, että maamme tuleva hallitus antaa uutukaisille hyvinvointialueille työrauhan. Hänen sydämellään ovat lisäksi riittävä rahoitus ja henkilöstö. Pirkanmaan hyvinvointialue palvelee liki 530 000 pirkanmaalaista. Hyvinvointialue työllistää kaiken kaikkiaan noin 20 000 työntekijää. Sen budjetti on noin kaksi miljardia euroa. (Kuva: Rami Marjamäki)Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisvastuu on ollut uutukaisilla hyvinvointialueella vasta vajaan neljän kuukauden ajan. Kyseessä on Suomen historian yksi merkittävimmistä hallinnollisista uudistuksista. Pirkanmaan hyvinvointialue tuottaa palvelut lähes 530 000 pirkanmaalaiselle. Hyvinvointialueen rakentajat ihmettelevät, miten monet ajattelevat mammuttimaisen uudistuksen toteutuvan pienessä hetkessä. Muiden muassa hyvinvointialuejohtaja Marina Erhola vaatii nyt hyvinvointialueelle työrauhaa. Samalla linjalla ovat useat pirkanmaalaiset vastavalitun eduskunnan kansanedustajat. Pirkanmaan hyvinvointialue on asukasmäärällä mitattuna maamme suurin hyvinvointialue. Hyvinvointijohtaja Marina Erholalla on vakavat terveiset hallitustunnustelija Petteri Orpolle ja uuden hallitusohjelman laatijoille.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.