Millaisen jäljen kulttuurikärpänen puraisisi uuteen hallitusohjelmaan?

Kulttuuri ja taide puhuttavat nyt myös pirkanmaalaisia. Tämän paljonsanovan lyijykynäteoksen äärellä pirkanmaalainen Serlachius-museo Gösta herättelee debattia. – Keskustelua on viime vuosikymmeninä käyty myös itse keskustelemisesta – siitä, mistä kuplasta käsin kukin maailmaa katselee. Auttaako taide meitä ymmärtämään paremmin vieraita näkökulmia vai ottaako nykytaidekin kantaa vain omasta kuplastaan käsin?, museon esite toteaa aikaamme osuvasti. (Kuva: Matti Pulkkinen) Kulttuuri on ollut viime päivien ajan kuuma puheenaihe myös pirkanmaalaisessa julkisessa keskustelussa. Aiheesta taitetaan voimakkaasti peistä myös eduskuntavaalikentillä. – Kulttuuri on yhteiskunnan tai ihmisryhmän henkisten, aineellisten, älyllisten ja emotionaalisten ominaisuuksien koostumus, ja se sisältää taiteiden ja kirjallisuuden lisäksi elintavat, yhteiselämän, arvojärjestelmät, traditiot ja uskomukset, Unesco eli Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede-, ja kulttuurijärjestö, määrittelee.
TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
AS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.