ToPa säilyi Futsal-Ykkösessä – Viimeisen kierroksen pelit toivat halutun tuloksen, Kim Lingman pistepörssin kuudes

Topan Aimo Sulkko (pallon kanssa) sekä hänen takanaan olevat Joonas Thomas ja Janne Hevonoja (taustalla) mittelivät helmikuussa Vehmaisten Urheilijoita vastaan. VehU voitti lopulta ykkössarjan ja nousee liigaan. Kuva: Esa Norvia.

Toijalan Pallo -49:n avauskausi miesten Futsal-Ykkösessä päättyi lopulta hyvin. Ennen lauantaina 18. maaliskuuta pelattua päätöskierrosta akaalaisjoukkueella oli sarjapaikan suhteen tiukat paikat. Oma vieraspeli Espoossa piti ehdottomasti voittaa. Samanaikaisesti sarjavoiton jo varmistaneen Vehmaisten Urheilijoiden piti hoidella vieraissa FC Rauma.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että molemmat asiat menivät kuten pitikin. ToPa otti tyylipuhtaan 2–5-voiton Espoo Bollklubb FS:stä, ja VehU kaatoi selvästi Rauman.

Janne Hevonoja aloitti maalinteon

Sarjapaikan jo varmistanut EBK FS aloitti Leppävaaran liikuntahallissa maalinteon reilun neljän minuutin pelin jälkeen. ToPan vastaus tuli avausjakson puolivälissä, kun Janne Hevonoja toimitti Ere Salmen syötöstä pallon verkkoon.

Vierailla ei jaksolla suurempaa hätää ollut, ikään kuin mitään paineita ei pelissä olisi ollutkaan.  Kotijoukkueen peli ei ihan kontrollissa ollut, ja riketili tuli ennen viimeistä viittä minuuttia täyteen. Taukojohto 1–2 vieraille tuli ajassa 17.31. Vahvasti pelannut kapteeni Ere Salmi syötti Kim Lingmanin maalipaikkaan.

Vieraiden vahva toisen jakson alku tuotti tulosta ajassa 22.23. Jesse Järven tekemä maali oli ottelun voittomaali. Maalin syötti Kim Lingman.

Jakson puolivälissä tullutta 2–3-kavennusmaalia lähemmäksi ei EBK päässyt. Kotijoukkueen peli meni hyvin rikkonaiseksi, ja riketili täyttyi ajassa 36.54. Koko pelissä joukkue sai kuusi varoitusta.

Pelikellon näyttäessä 37.40 Kim Lingman pääsi yrittämään lisämaalia 10 metrin vapaapotkupisteeltä. Sitä ei kuitenkaan tullut. Onnistuminen sen sijaan tuli Jesse Järvelle ajassa 38.29. Tähänkin maaliin syötön tarjosi Ere Salmi.

Viimeisen niitin iski Kim Lingman 23 sekuntia ennen päätössummeria. Näihin 2–5 voittolukemiin ja kunnon tuuletuksiin oli kauden pelitapahtumat hyvä lopettaa.

FC Rauma – VehU päättyi lukemiin 1–9.

EBK FS–TP-49 parhaat pelaajat: EBK, Eemeli Ahvenniemi, TP-49, Ere Salmi.

Kim Lingman (oik.) oli 24 maalilla ja 16 maalisyötöllä Futsal-Ykkösen pistepörssin kuudes. Viime joulukuussa Topan maalia juhlivat hänen kanssaan Ere Salmi (vas.), Teppo Tenkanen (8). Kuva: Elina Pirttijoki

Haastava avauskausi

Avauskautta Futsal-Ykkösessä osattiin odottaa ToPan leirissä haastavaksi, ja sellainen siitä tulikin. Aina viimeiselle kierrokselle asti sarjapaikkaa saatiin jännittää.

Nyt kuitenkin tiedetään paremmin, mitä maan kakkostaso seuralta vaatii, ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa kautta.

Pelaajistossa huomio kiinnittyy Kim Lingmanin vahvaan panoksen. Koko sarjan kuudes sija pistepörssissä on kova näyttö. 24 maalia, 16 maalisyöttöä.

Tulosta tekivät hyvin myös Teppo Tenkanen 10+16 sekä Ere Salmi 14+11.

Armoton raataja Joonas Thomas maalasi kymmenen kertaa.

Tulevaisuuden knoppitietona kerrottakoon, että Thomas oli ToPan ensimmäisen Futsal-Ykkösen maalin tekijä.

Maalivahti Juuso Rupponen oli paikoin aivan huikea. Käsivamma päätti kuitenkin kauden. Onneksi hyvä tuuraaja tuli farmiseura Mad Maxista. Nuorten maajoukkuevahti Veeti Häätylä tilkitsi maalinsuuta hienosti.

Käytössä loppukaudella oli myös kaksi Akaa Futsal -apua. Jussi Nyström pelasi kolme peliä iskien tehot 8+2. Erittäin liikkuva ja taitava Akaa-Futsalin ammattilaisvalmentaja Alejandro De San Bernabe Clemente oli neljän pelin ajan vahvistuksena.

Miesten Futsal-Ykkösen mestari ja nousija liigaan on Vehmaisten Urheilijat. Kakkoseksi päätyi Joutsan Seudun Pallo eli JoSePa, joka kohtaa liigakarsinnassa Liikunnan Riemun Jyväskylästä.

Ykkösen kolmanneksi sijoittui KF Kosova Turusta. TP-49 oli sarjan yhdeksäs.

Ykkösestä kakkoseen putoavat FC Rauma, SC Riverball sekä HIFK FS.