Seuraa Pirkan Kylien vaalipaneelia suorana lähetyksenä tänään kello 18 alkaen

Pirkan Kylien ja Pirmediat Oy:n yhteistyössä järjestämä eduskuntavaalipaneeli järjestetään tänään torstaina Tampereella pääkirjasto Metsossa. Paneeli alkaa kello 18, ja se päättyy kello 20. Pirkanmaalaiset ovat tervetulleita tapahtumapaikalle. Tilaisuutta voi seurata livenä Pirmedioiden paikallislehtien verkkosivujen kautta. Paneelista tulee myös tallenne Pirmedioiden paikallislehtien verkkosivuille.

Pirkan Kylien eduskuntavaalipaneeli järjestetään tänään torstaina 16. maaliskuuta kello 18-20 Tampereen pääkirjasto Metson Lehmus-salissa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Pirkan Kylät ry ja Pirmediat Oy.

Vaalipaneelissa on mukana kahdeksan pirkanmaalaista kansanedustajaehdokasta: Sofia Vikman (kok), Mikko Hänninen (sd), Veijo Niemi (ps), Ari Arvela (kesk), Timo Halttula (vihr), Virva-Mari Rask (vas), Marika Hakola (kd) ja Lassi Pirttikoski (Liike nyt). Paneelin juontaa maakunnan edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela.

Pirkan Kylien eduskuntavaalipaneelin avulla halutaan nostaa esiin kylien ja paikallisyhteisöjen yhteiskunnallista roolia sekä tarjota tuleville päättäjille keinoja vahvistaa maaseudun yhteisöjen elinvoimaa.

– Hyvän elämän edellytyksien kuuluu lähtökohtaisesti olla kaikille samat asuinpaikasta riippumatta. Saavutettavat palvelut, terveydenhoito, lähikoulu, kunnossa oleva tiestö, hyvin toimivat tietoliikenneyhteydet ja ympärillä oleva yhteisö luovat turvaa, toteaa Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

– Maailmanlaajuiset kriisit ovat herättäneet meidät huomaamaan huoltovarmuuden tärkeyden sekä sen, kuinka tärkeää ihmiselle on lähiyhteisön tuki. Työelämän radikaalit muutokset ovat nostaneet etätyön ja monipaikkaisuuden trendeiksi luoden uudenlaisia mahdollisuuksia maaseudulle. Miten kehitämme ja kehitymme vastaamaan näihin tarpeisiin? Hanhijärvi kysyy.

Hanhijärvi sanoo, että Suomessa vuosikymmeniä vallalla ollut keskittämispolitiikka jyrää helposti harvemman asutuksen alueita myös eteläisen Suomen alueella. Pirkanmaalla on esimerkiksi lakkautettu 2000-luvun kuluessa peräti 80 kyläkoulua.

– Kuinka varmistamme hyvän elämän edellytykset myös maaseudun kylissä? Muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vaalipaneelissa vastauksia.

Vaalipaneelia voi seurata myös etäyhteydellä, sillä se striimataan kaikille avoimena Pirmedian paikallislehtien sivustojen kautta (Akaan Seutu, Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Oriveden Sanomat, Pirkkalainen, Sydän-Hämeen Lehti ja Ylöjärven Uutiset).

Paneelin teemat ja kysymykset pohjautuvat Suomen Kylät ry:n eduskuntavaalitavoitteisiin: https://www.pirkankylat.fi/suomen-kylien-eduskuntavaaliohjelma-on-julkaistu/

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?