Ilma-aseiden puulaakisarjassa jaettiin mitaleita – Kasa-ammunta mahdollistaa hyvän tuloksen myös vähemmän ampuneille harrastajille

Naisten kiväärisarjan joukkuekilpailun voittajajoukkueeseen kuuluivat Anne Peltonen (vas.) Tanja Lahdenmäki, Petra Ratilainen ja Virve Kinnunen. Kuva: Virpi Rantala.

Pitkän tauon jälkeen Toijalan Seudun Reserviläiset käynnisti perinteisen ilma-aseiden puulaakiammunnan loppuvuodesta 2022. Kilpailuammunnat suoritettiin reserviläisten lokakuussa 2022 käyttöönotetulla sisäampumaradalla vanhalla Saartilan harjatehtaalla. Ampumasuorituksia oli mahdollista tehdä marraskuun alun ja tammikuun lopun välisenä aikana.

Tammikuu oli suosituin kuukausi kilpailusuorituksille. Moni osallistuja ehkä käytti harjoitteluun mahdollisimman pitkän ajan ja kilpailusuoritus tehtiin sen takia vasta viime hetkillä. Ennen varsinaista kilpailusuoritusta oli mahdollisuus vielä harjoitella ja katsoa miten ampuminen sujuu.

Puulaakisarjoissa menestyneiden ampujien palkintojenjakotilaisuus oli 12. helmikuuta Toijalan Seudun Reserviläisten ampumaradalla.

Viisi laukausta pieneen kasaan

Kilpailumuotona oli kasa-ammunta. Kilpailusuorituksena oli ampua viisi laukausta neljään tauluun, mahdollisimman pieneen kasaan. Tämä mahdollisti myös vähemmän ampuneille hyvän suorituksen, koska varsinaisessa tarkkuusammunnassa pyritään osumaan mahdollisimman keskelle taulua ja lasketaan pisteitä. Kasa-ammunnassa hyvä tulos on mahdollinen huolimatta pienistä heitoista laukauksissa. Osumat tulkittiin kilpailuja varten hankitulla tulkilla.

Miesten kiväärijoukkuesarjan voitto meni Viialan luodin joukkueelle, jossa ampuivat Kimmo Rasi (vas.), Hannu Lepomäki ja Jari Tuomisto. Kuva: Virpi Rantala.

Joukkuesarjoissa jaettiin kiertopalkinnot

Naisille ja miehille oli omat sarjat niin pistoolissa kuin kiväärissä. Ampumasuorituksia pystyi suorittamaan henkilökohtaisessa sarjassa ja joukkuesarjassa. Ampujia oli kaikissa muissa sarjoissa paitsi naisten pistoolisarjassa.

Naisten kiväärissä henkilökohtaisen sarjan voitti Toijalan reserviläisten aktiivinen ampuja Tuulia Martikainen. Naisten kiväärisarjan joukkuekilpailun voittajajoukkueeseen kuuluivat Tanja Lahdenmäki, Petra Ratilainen, Virve Kinnunen ja Anne Peltonen.

Miesten pistoolissa henkilökohtaisen sarjan voiton vei Viialan luodin Jari Tuomisto. Miesten pistoolisarjan joukkuekilpailun voitto meni reserviläisten veljesyhdistykselle eli Akaan reserviupseerikerholle. Joukkueen jäseninä olivat Petri Airaksinen, Sami Rantala, Matti Koppanen ja Raimo Antila.

Miesten kiväärissä henkilökohtaisen sarjan voitto jaettiin Viialan luodin Kimmo Rasin ja Hannu Lepomäen kesken. Kiväärijoukkuesarjan voitto meni Viialan luodin joukkueelle, jossa ampuivat Kimmo Rasi, Hannu Lepomäki ja Jari Tuomisto.

Kaikissa sarjoissa palkittiin kolme parasta ampujaa. Joukkuesarjoissa oli jaossa myös kiertopalkinnot, joihin kaiverrettiin voittaneiden joukkueiden nimet nyt ensimmäistä kertaa. Tämän lisäksi joukkueiden jäsenille annettiin myös henkilökohtainen mitali.

Onnistuneista järjestelyistä kertoo se, että seuraaviin puulaakikilpailuihin ilmoittauduttiin jo palkintojenjakotilaisuudessa kahvinjuonnin lomassa. Puulaakiammuntakilpailu saakin jatkoa, se pidetään myös tänä vuonna marraskuun ja tammikuun välisenä aikana. Vielä on siis hyvin aikaa valmistautua tuleviin kilpailuihin. Harjoitella voi reserviläisten ampumaradalla ilma-aseilla tai osallistumalla ammunnan peruskursseille, joiden käynnistymisestä Toijalan Seudun Reserviläiset ilmoittaa Akaan Seudussa MeNyt-palstalla. Ammuntakursseilla pääsee hyvin uuden harrastuksen pariin, koska kursseilla lähdetään liikkeelle aivan perusteista ja painottaen turvallista ammuntaa. Peruskurssien lisäksi myös jatkokursseja on luvassa.

Virpi Rantala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?