Akaa Futsal voitti komeasti Somerolla – Maalivahti Kasper Kangas loisti maalintekijänä, maajoukkueen mukana loukkaantunutta Justus Kunnasta ei odotella kokoonpanoon lähiaikoina

Kasper Kangas pelasi maalinsuulla tehokkaan ottelun Somerolla. Kuva: Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liigassa Akaa Futsal palasi maajoukkuetauon jälkeen tehokkaasti pelikentille. Someron Voima kaatui vierasottelussa komeasti lukemin 3–8 (2–5). Voiton myötä Akaa varmisti sarjataulukossa vähintään neljännen sijan, kun runkosarjaa on pelaamatta enää yksi kierros.

Akaa matkusti Somerolle ilman Mikko Herittyä ja Justus Kunnasta, joista jälkimmäinen loukkasi itseään maajoukkueen mukana viime viikolla. Kumpaakaan pelaajaa ei odotella kokoonpanoon lähiaikoina.

Muuten joukkue oli matkustanut vierasotteluun nälkäisenä. Kaikki kymmenen kokoonpanossa ollutta kenttäpelaajaa saivat tasaisesti vastuuta, kun vierasjoukkue pyöritti SoVon kanveesiin selvin numeroin. Avausjaksolla ensimmäinen kymmenminuuttisen ajan kotijoukkue pysyi numerollisesti vielä pelissä mukana. Sen jälkeen tasoero kävi selväksi myös tulostaulun puolella.

Maalivahti Kangas iski kahdesti

Akaan ja SoVon keskinäisissä peleissä on totuttu näkemään paljon maaleja, eikä tälläkään kertaa nähty poikkeusta. Jo avausminuutilla Pedro iski vierasjoukkueen johtoon, ja toisella minuutilla SoVo löi lukemat tasoihin.

Kolmannella minuutilla oltiinkin sitten taas jo vierasjohdossa, kun Akaan maalivahti Kasper Kangas pommitti kaukolaukauksen verkkoon. SoVo tasoitti toiseen kertaan, mutta Kangas toisti temppunsa jakson puolivälissä ja nosti toisella maalillaan vieraat jälleen johtoon.

Lopulta tauolle lähdetiin lukemissa 2–5, kun myös Iiro Vanha ja Dusan Milojevic osuivat SoVo-maaliin.

Iiro Vanha yllätti SoVo-maalivahdin upealla ylänurkkalaukauksella. Kuva: Kari Eerikäinen

Runkosarja päättyy lauantaina

Toisella jaksolla vierasjoukkue esiintyi jämäkästi, eikä SoVo enää päässyt virittelemään minkäänlaista loppukiriä. Pallonhallinta oli vieraiden, ja samoin tulostaulu. Markus Rautiainen venytti verkkoja vielä kahdesti, ja myös Milojevic ampui päivän toisen maalinsa Rautiaisen esityöstä.

Kun SoVo osui kertaalleen, kirjattiin loppulukemiksi 3–8 (2–5). Voiton myötä Akaa varmisti sarjataulukossa vähintään neljännen sijan. Nousu korkeammalle vaatisi kompurointia muilta kärkijoukkueilta.

– Hyvä peli pienen tauon jälkeen. Someron halli ei ole helppo paikka vierasjoukkueelle, mutta tänään meidän esityksemme oli vahva. Pidimme pelin hallinnan itsellä, emmekä horjuneet kaverin tasoituksista avausjaksolla. Tästä on hyvä jatkaa runkosarjan päätösotteluun, josta haetaan tietysti voitokasta kenraaliharjoitusta pudotuspeleihin, jutteli Akaan päävalmentaja Alejandro De San Bernabe taiston tauottua.

Akaa Futsal päättää runkosarjan tulevana lauantaina 18.3., jolloin Mad Max vierailee Akaa Areenalla. Ottelu käynnistyy tuttuun tyyliin kello 16. Pudotuspelit käynnistyvät viikkoa myöhemmin.