Kultapostille pidempi korsi akaalaisten taistossa

Taustalla tuleva Pauli Luoman Kultaposti oli Turun tasoitusajon tuloksissa sijalla kaksi, kun Harri Koivusen ajama Rilento ehti maalii kahdeksantena.

Turussa nähtiin akaalaisten ravurien yhteenotto, kun Pauli Luoman Kultaposti ja Vilppu Laaksosen Rilento olivat samassa ravilähdössä. Akaalaisten hevosmiesten mittelön vei Luoman 8-vuotias tamma Kultaposti, joka sijoittui kilpailussa toiseksi ajalla 30,7. Tasoitusajon voitti Patri Filatoffin ohjastama Noste (30,6)

Harri Koivunen ajoi 10-vuotiasta Rilentoa. Laaksosen valmentama ruuna jäi juoksussa kahdeksanneksi ajalla 32,4. Viime vuonna kahdesti voittanut Rilento palasi lokakuussa alkaneelta tauolta helmikuussa ja oli paluukisassaan heti kakkonen.

Pauli Luoman Kultaposti on tänä vuonna kilpailut jo viisi kertaa ja ollut kahdesti toinen ja kahdesti kolmas.

Turun kaviouraa paukutti myös Vilppu Laaksosen Rivaltti. Valmentaja itse ajoi, ja tuloksena oli 11. sija ruunan kykyihin nähden vaatimattomalla ajalla 33,7.

Viva La Diva ravasi Porissa

Akaalaisen Markku Luoman omistama, valmentama ja ajama Viva La Diva (21,1a) ravasi Porissa. Kuusivuotias tamma oli seitsemäs. Kilpailuja Viva La Divalla on takana täysi tusina. Paras saavutus on joulukuussa Turussa juostu kakkossija.

Markku Luomalla valmentajana toistaiseksi tuorein voitto on elokuulta 2014 Forssasta, jossa tamma Questionnaire otti uransa ainoan ykköstilan.