Salonki Wiia sai nimensä Viialan karttaan osuneesta katseesta – Kosmetologit Riikka Uolamo-Nieminen ja Karoliina Seppänen yhdistivät visionsa ja osaamisensa

Kosmetologit Riikka Uolamo-Nieminen ja Karoliina Seppänen yhdistivät voimansa. Kaksikko palvelee asiakkaita Salonki Wiiassa Viialan Torikadulla. Kuva: Tarja Antola

Salonki Wiiassa asiakkaita palvelevat Riikka UolamoNieminen ja Karoliina Seppänen jakavat saman vision kauneushoitolasta, sen palveluista ja käytettävistä tuotesarjoista. Yhteisen vision lisäksi voimien yhdistäminen yrittäjinä tuntui luontevalta myös siksi, että naiset ovat opiskelukavereita Valkeakosken ammattiopistosta ja valmistuneet kosmetologeiksi joulukuussa.

Torikatu 1:ssä Viialassa avautunut Salonki Wiia on Riikan yritys, ja Karoliina toimii samoissa tiloissa kosmetologiyrittäjänä vuokrahuoneessa. Naiset työskentelevät viereisissä huoneissa liikerakennuksen yläkerrassa.

Tiloissa on toiminut ennen muun muassa Viiala-lehden ja Alibin toimitukset sekä Janne Katajan ja Aku Hirviniemen omistaman Talonvaltaajat Oy:n Akaan Ainutlaatuiset -liikekeskus.

Nykyisin yläkerran liiketilat omistaa Riikan mies Marko Nieminen, joka työskentelee sähköasentajana ja on osakkaana sähköalan yrityksessä. Salonki Wiian lisäksi remontoiduissa tiloissa on vuokralla useita muita yrityksiä.

Suvusta löytyy Viialan yrityshistoriaa

Lähes koko ikänsä Viialassa asuneelle nelikymppiselle Riikalle yrityksen perustaminen Viialaan oli itsestäänselvyys.

– Viiala on minulle tärkeä paikka. Haluan kehittää tätä kylää, hän kertoo.

Suvusta löytyy myös paikkakunnan yrityshistoriaa. Riikan isän isovanhemmat Hilda ja Frans Ylén perustivat Viialan ensimmäisen kirjakaupan, ja Ylénien tyttäret Aino ja Elli Uolamo pitivät liikettä Viialassa vielä 1980-luvulla.

Salonki Wiia on saanut nimensä Viialasta. Riikka oli kotona laittamassa takkaan puita, kun katse osui seinällä olevaan mustavalkoiseen Viialan karttaan, jonka alareunaan on painettu sana Viiala. Riikka näki tekstistä alkuosan.

– Näin Viian ja tiesin, että se on tässä.

Yrityksen nimeä varten Riikka selvitti, että Viialasta on käytetty aikanaan myös muotoa Wiiala ja tuplavee löytyy myös Viialan lasitehtaan tuotteista.

Karoliina Seppäselle (vas.) ja Riikka Uolamo-Niemiselle kosmetologin työ on pitkäaikainen haave. Kuva: Tarja Antola

Nyt on uskallettava yrittää

Riikka on aikaisemmilta koulutuksiltaan matkailualan restonomi ja sisustussuunnittelija, ja hän on työskennellyt sekä hotelli- että it-alalla. Kosmetologin ammattia hän mietti ensimmäisen kerran yläasteikäisenä.

–  Nyt kun lapset ovat jo sen verran isoja, että opiskelu uuteen ammattiin tuntui mahdolliselta, kosmetologihaave ja unelma omasta hoitolasta nostivat uudelleen päätään, Riikka kertoo

Kolmekymppinen Karoliina on lähtöisin Parkanosta, josta hän nelisen vuotta sitten muutti miehen perässä Akaaseen. Karoliina on alun perin opiskellut muotoilija-artesaaniksi ja tehnyt erilaisia myyntitöitä.

– Kosmetologin ammatti oli nuoren tytön haave, joka toteutui vasta nyt aikuisiällä. Ajattelin ensin, etten enää lähtisi opiskelemaan, mutta onneksi lähdin. Opiskelumotivaatio oli erilainen kuin nuorena, Karoliina kertoo.

Riikka ja Karoliina viihtyvät asiakaspalvelutyössä ja haluavat tarjota asiakkaille hyvää oloa, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä ripauksen ylellisyyttä. Tarjolla on myös palveluja, joita muualta Akaasta ei saa. Kahden kosmetologin salongissa myös parihoidot ovat mahdollisia vaikka puolisoille. Riikka ja Karoliina toivovatkin näkevänsä asiakkaina myös miehiä.

– Hoitolan pohja-ajatuksena on hoidollisuus, mutta voimme tarjota ripauksen luksusta arkeen, kun maailmanmeno on ollut viime vuodet tahkoamista, Riikka kuvailee.

Naisten mukaan yrityksen perustamista on edeltänyt koko tunneskaalan läpikäynti.

– Toki meiltä on myös kysytty, kannattaako firmaa perustaa juuri tässä kohtaa. Mutta onko koskaan hyvä aika? Nyt tai ei koskaan. On uskallettava hypätä syvään päähän, Riikka ja Karoliina kertovat.