Akaan Seudun viisihenkinen raati arvioi perinteiset laskiaisruuat hernekeiton ja laskiaispullat.
Hernekeitoista makutestiin valittiin Akaassa toimivan Kymppi-Maukkaiden kasvishernekeitto ja palvihernekeitto, jotka arvioitiin ilman lisämausteita.
Palviliha maistui keitossa
Raadin mielestä kasvishernekeiton maku on pehmeä ja mieto.
– Ihan hyvää.
– Helposti lusikoitava.
– Ehkä enemmän kaipaisi mausteita.
– Porkkana maistuu enemmän kuin mausteet.
Palvihernekeitosta maistelijoille jäi mukava suutuntuma. Palvi tuoksui ja maistui keitossa.
– Kasvishernekeittoa tymäkämpi maku.
– Savu jopa maistuu. Suolaa kaipaisin lisää.
– Palvilihalla on jauhelihamainen koostumus.
– Tähän vielä sinappiplöräys.
Valmistusohjeen mukaan keitot voi halutessaan maustaa esimerkiksi sinapilla, yrteillä tai hienonnetulla sipulilla.
Kreemitäyte yllätti raadin
Jälkiruuaksi makuraati maisteli paikallisten Viialan Leipomon ja Leipomo Niemipellon laskiaispullat. Kermavaahdon lisäksi täytteenä oli joko hilloa, mantelimassaa tai vaniljakreemiä.
Viialan Leipomon laskiaispullat
– Pullat ovat kooltaan isoja. Rakenne leikattaessa höttöinen.
– Pinta on sileä, päällä mantelia ja raesokeria.
– Hillopullissa hillo ei ole liian makeaa. Teollisen makuinen.
– Mantelimassa ja kermavaahto sopivat yhteen peruspullan kanssa.
Niemipellon laskiaispullat
– Pulla on kotitekoisen makuinen. Päällä raesokeria.
– Hillo on hyvää, ja kerma maistuu kermalle. Seassa on vaniljaa.
– Vaniljakreemi täytteenä oli yllätys.
– Täytteenä pitäisi olla mantelimassaa.