Rilento ja Kultaposti olivat menopäällä, mutta Bebe väsyi kärkitaistelusta Turun raveissa

Jouni Vaittinen ajoi Bebellä (7) rohkeasti Turussa, mutta kolmannen radan kiertäminen alussa kostautui ja tamma vaipui jälkijoukkoihin. Kuva: Rauli Ala-Karvia

Akaalaisen Vilppu Laaksosen ruuna Rilento sortui syksyllä viisi kertaa perätysten laukkoihin ja jäi lokakuussa tauolle. Koelähtöön 10-vuotias I.P. Lennon poika tuli 1. helmikuuta Vermossa.

Perjantaina Turussa otteet olivat raikkaat. Ari Moilanen ohjasti ruunan toiseksi ajalla 30,1. Edellä hevosen mitan oli lähdön ennakkosuosikki Isosalon Isku (30,6).

Rilento on kilpaillut 50 kertaa. Voittoja on kertynyt neljä ja muita totosijoja yhdeksän. Vilppu Laaksosen omistuksessa ja treenissä Rilento on ollut keväästä 2021 alkaen.

Akaalaisen Pauli Luoman Kultaposti jatkoi Turussa hienoa talveaan. Nyt tuli kolmas sija ajalla 29,8a. Kärkihevosten laukat helpottivat menestymistä, mutta ravaamisestahan raviurheilussa on kyse.

Alkuvuoden neljästä kilpailusta Kultaposti on hakenut yhden kakkosen ja kaksi kolmatta sijaa. Tienestit ovat kohta yhtä isot kuin koko viime vuonna.

Turussa Pauli Luomalla oli ajettavana myös Markku Luoman omistama ja valmentama lämminverinen Viva La Diva. Kuusivuotias tamma oli viides ajalla 20,7a.

Bebellä ollut vaivoja ja vammoja

Monenlaisten vaikeuksien kanssa taistellut kylmäkoskelainen Bebe oli Turussa hyvässä vauhdissa, ainakin ensi alkuun. Ensimmäisen kerroksen metreistä yli puolet Bebe tuli Jouni Vaittisen ajamana kolmatta rataa ja pääsi sitten toisen radan veturiksi.

Valjakko eteni optimistisin askelin viimeisen takasuoran loppupuolelle saakka, mutta sitten vauhti vaihtui väsymykseen, eikä punaisten korvahuppujen pois kiskaiseminen virkistänyt. Bebe hölkkäsi maaliin yhdeksännellä sijalla ajalla 30,6a.

Aivan kuin toipumisessa suolikierreleikkauksesta ei olisi riittävästi, joulukuun startin jälkeen tamman jalkaan tuli vuohisrupi. Tammikuun lopulla Bebe kolhi jalkaansa, jota hoidettiin antibiootilla. Jouni Vaittinen uskoi vihjelehden ennakkohaastattelussa, että Forssan onnistuneen hiitin perusteella rahasija oli Turussa minimitavoite.

 

 

Jouni Vaittinen ajoi Bebellä (7) rohkeasti Turussa, mutta kolmannen radan kiertäminen alussa kostautui ja tamma vaipui jälkijoukkoihin.